Zobacz pełną wersję : obicie poczkow, siedzen
Bacus___19
23-11-09, 19:59
Witam chciałbym obic siedzenia w moim civicu myslałem nad czym takim....
http://moto.allegro.pl/item825050513_skaj_samochodowy_motocyklowy_czarny_ tapicerka_sam.html
Obicie całych siedzen raczej odpada bo w lecie to sobie dupsko poparzysz,skaj to nie skóra raczej nie ma wentylacji.
korzystając z tematu siępodepnę z innym pytaniem. Nie mogę tego znaleźć nigdzie na forum (a szukałem hehe). Mianowicie jaki macie patent na obicie boczków (samych tych materiałowych)? Bo z tego co patrzyłem, to one są połapane na nity... można je porozcinać tylko pytanie jak to później złożyć do kupy żeby wyglądało ładnie, trzymało się i nie trzeszczało
Bacus___19
24-11-09, 06:32
to jakiego innego materiału uzyc??
korzystając z tematu siępodepnę z innym pytaniem. Nie mogę tego znaleźć nigdzie na forum (a szukałem hehe). Mianowicie jaki macie patent na obicie boczków (samych tych materiałowych)? Bo z tego co patrzyłem, to one są połapane na nity... można je porozcinać tylko pytanie jak to później złożyć do kupy żeby wyglądało ładnie, trzymało się i nie trzeszczało
ja u siebie ucinałem te końcówki rostopione, i później krótki wkręt z dużym gwintem i główką, w każdy z otworów
Witam chciałbym obic siedzenia w moim civicu myslałem nad czym takim....
http://moto.allegro.pl/item825050513_skaj_samochodowy_motocyklowy_czarny_ tapicerka_sam.html
Ja tez mam u siebie eko skore i jeszcze nic sobie nie poparzylem,ale mam tez przyciemnione szyby co glownie wplywa na to,ze srobek sie nie nagrzewa tak bardzo w upalne dni:)
ja u siebie ucinałem te końcówki rostopione, i później krótki wkręt z dużym gwintem i główką, w każdy z otworów
U mnie tak samo, chyba jedyny sprawdzony sposób. Rozwierałem je dużym wiertłem, z umiarem :D Mając już osobno wewnętrzną cześć boczku zerwałem z niej materiał. Pędzlem naniosłem klej butapren (nie wąchaj, bo źle pokleisz ;P) i przykleiłem na to wcześniej odpowiednio przycięty kawałem skóry. Ponaciągałem, wyeliminowałem fałdy, zostawiłem na noc. Wyciołem dziury na klamke/schowek, poskręcałem to do kupy i va'la :D
W moim temacie chyba jakieś fotki były...
A tylne boczki ktoś próbował zrobić bo w sumie jest się zrobi np: dziwi na czerwony welur to tył by pasowało też zrobić mówię oczywiście o civie w 5genie....tylko trzeba by jakiś szablon wykonać i przyklejać
ja mam tylne boczki w 5genie robione w skorze, nie powiem ze wyciaganie ich to mila sprawa bo trzeba wyjac cale plastiki bagaznikowe ale jak juz robic to komplet czyli przod i tyl.
ja mam tylne boczki w 5genie robione w skorze, nie powiem ze wyciaganie ich to mila sprawa bo trzeba wyjac cale plastiki bagaznikowe ale jak juz robic to komplet czyli przod i tyl.
tak samo mam obite w skore a znaczy w skay
wyciagniecie tego to chwilka a dłuzsza chwilka to sama robota....