Zobacz pełną wersję : Problem z odpalaniem d15b2
Witam Panowie. Zeby nie zasmiecac opisze krótko: Civic Vgen Sedan d15b2 automat (auto starszego). Na zimnym auto odpala normalnie, elegancko, zawsze. Na ciepłym nieodpala wogóle. np ostatni test: odpalilem rano bez problemu, pojechalem do pracy auto zdarzylo złapac tempertaure, gasze pod zakładem i juz nie moge odpalić. Kręci normalnie ale nie chce załapać. Poszedlem do pracy, wychodze po 8 godzinach, wsiadam i odpalam za pierwszym, dojechalem do domu, zgasilem i juz nie moge odpalic.. Macie pomysł?
skolopendra
23-11-09, 16:46
cewka? moduł?
cewka? moduł?
Sprawdze sam czy tylko kupno w ciemno i podmiana ?
skolopendra
23-11-09, 18:01
czy tylko kupno w ciemno i podmiana ?
rożnie to bywa lecz, poszukaj temat niejednokrotnie opisany na forum
A może pomoże przelutowanie przekaźnika pompy paliwa pomoże?
Tak było u mnie przelutowałem i było ok :)
wtedy gdy nie odpala, jak przekręcasz kluczyk na zapłon słychać pompę tak jak jest to na zimnym silniku ?
no wlasnie jak nie chce odpalic to nie slychać tego cykania a czasami wariuje i jest cyk cyk cyk cyk cyk :P lepiej tego nie wytlumacze :) od przeszukania forum zacząłem dlatego o przekaźniku czytalem, jutro zabieram się za lutowanie, myslalem zeby dac osobie ktora jest w temacie ale powinienm dac rade sam, kiedyś coś lutowałem.. dam znac czy pomoglo
na forum jest dobrze opisane jak przelutowac przekaznik i jestem pewien na ze pomoze takze smialo bo taka drobnostka a u tylu Hond sprawia problem.
pozdrawiam
A może pomoże przelutowanie przekaźnika pompy paliwa pomoże?
Tak było u mnie przelutowałem i było ok
Zrob jak Ci kolega podpowiada.
thompson17
25-11-09, 23:11
u mnie był ten sam problem, a najlepsze jest to że ziomek który sprzedawał hanie podejrzewam że sprzedał przez to:D a teraz żałuje:D