Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Trzeszczace plastiki

Diups
19-06-06, 14:21
Jesli temat byl to przepraszam i niech MOD usunie, ale nie znalazlem w szukajce takiego tematu.

Sprawa wyglada tak ze rozbieralem boczki i po zlozeniu wszystko mi skrzeczy... wjezdzam na dziure i wszystko sie tlucze , skwierczy i wogule takie prze*****y dzwiek ma ... no i moje pytanie sie tyczy tego jak to wyciszyc wszystko nie drogim kosztem... nie chce obklejac matami wygluszajacymi bo bede sprzedawal to auto za niedlugo.... chce po prostu zeby sie nie tluklo i bylo cicho, bo puki co to wjezdzam w jakas dziure i slysze wzystkie boczki ... a czasem nawet deska rozdzielcza sie tlucze :|

z gory dzieki za wszelkie rady. pozdroweczka geje !

Owca
19-06-06, 14:39
Moze spinki kiepsko trzymaja?

U mnie jedna nie lapie i wydaje mi sie, ze przez to trzeszczy.

ppm702
19-06-06, 14:39
nowe zapinki, mata tłumiaca lub fizelina klejone do boczków, g±bkowa uszczelka do okien w miejsca styku plastików. Efekt gwarantowany :) A że było to na pewno, ale zamykać nie ma co może jeszcze komu¶ się przyda

Diups
19-06-06, 18:59
ppm702, dzieki wielkie. Przednie drzwi juz cichutkie i polka tez cichutko siedzi.... jeszcze brakuje tylko tylnych drzwi i slupkow miedzy drzwiami od srodka... tylko nie wiem jak to zdjac i jak to jest montowane w 5d.... wszystko robilem gabkowa uszczelka do okien i drzwi porzadnie i tylna polka wyszly mnie 10zl :P

Maro
21-06-06, 06:45
Co zrobiłe¶ żeby tylna pólka nie trzeszczała? Obłożyłe¶ na około g±bk± ?

Mata
12-11-06, 15:18
witam, przepraszam za od¶wieżanie tematu ale mam problem z trzeszcz±cymi elementami karoserii. Co proponujecie podłożyć pod listewki na drzwiach?? Przy głębszym basie odgłos jest nie do wytrzymania. To samo tylna lotka, jak to poprawić? No i rejestracja. Kolega polecił mi wywiercić więcej dziur i porz±dnie przykręcić rejestracje. Czy to wystarczy? Pozdrawiam

civic45
13-11-06, 23:30
Kolega polecił mi wywiercić więcej dziur i porz±dnie przykręcić rejestracje. Czy to wystarczy? Pozdrawiam
ja poprostu zdiełem rejestracje i przykleilem ramke do karoserji na ta¶me dwustronn± a potem tablice do ramki i nic nawet przy ostrym czadzie nie brzęczy