Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap B serii w EJ9 - jakie łapy w końcu ?

LuckyPhoto.pl
22-11-09, 21:46
Witam moich pomocnych braci ! :)

Tak, tak .. przeglądałem forum, szukałem, pytałem ludzi, etc, ale coś mi się wszystkie informacje zaczęły wydawać lekko sprzeczne. Pytanie brzmi następująco: Jakie łapy potrzebuję, żeby zeswapować B serie, dokładnie B16A z Del Sola do przedliftowej budy EJ9 ? Gdzieś wyczytałem, że potrzeba tylko tylnej łapy z EK4, później doszła jeszcze łapa skrzyni, kto inny mówił, że jednak nie potrzebna. Używanej tylnej łapy z Ek4 strasznie ciężko dostać, a na nową z ASO szkoda trochę kasy. Może łapa z anglika jakiegoś podejdzie zamiast niej, po jakichś drobnych przeróbkach może z aerodecka ? Jak to w końcu jest ? Pomóżcie ... :(

Pozdrawiam!

Jarząb
22-11-09, 23:42
jest ci potrzebna tylko tylna łapa od ek4 , ja takową b.mało używaną trafiłem za 270zł. . szukaj , Ralfa odezwij sie lub Tygryska z forum . .

skolopendra
23-11-09, 18:06
łapa od ek4

tak ...nowa coś koło 450 :cool:

LuckyPhoto.pl
23-11-09, 18:41
Dzięki chłopaki- a czy oryginalna łapa z Del Sol SiR ( B16A ) nie podejdzie po drobnych przeróbkach? Skądś mnie doszły słuchy, że wystarczy ją skrócić, wywiercić nowy otwór i pasuje jak ulał... ?

emg
23-11-09, 22:17
będzie idealnie, prawie jak fabryka - ja w portfel nie zaglądam, ale swapa robisz a szkoda Ci na łapę, która zresztą jest dosyć istotna...

Pati
23-11-09, 23:00
wyspawasz sobie spoko nową z płaskownika... flaszka dla Ździcha, prąd i płaskownik za 14,90.

Auron
24-11-09, 08:09
ale bieda , postaraj sie bardziej bo malo kreatywny jestes kolego pati

LuckyPhoto.pl
25-11-09, 20:54
Hehe, zapraszam kolejnych forumowych sarkastów :p

A tak do rzeczy- nie żałuję kasy na łapę, ale skoro 450 czy ile tam złotych można ominąć w sposób nieinwazyjny, bezproblemowy i jak najbardziej działający, to czemu nie ? Nie jestem typem osoby, która chce za wszelką cenę zrobić wszystko jak najtańszym i gównianym kosztem. Po prostu pytam, od tego chyba jest forum :) Choć, jak co raz częściej się przekonuję, służy ono też do zaspokajania potrzeb osób cierpiących na syndrom docinania innym :rolleyes:

Edit:

Dziękuję oczywiście reszcie użytkowników za pomocne posty ! :)

Nemereth
25-11-09, 22:04
Hmm, skoro lubicie dorabiać łapy i inne pierdoły do samochodów to sklejcie ze szrotu cały samochód, to będzie dopiero tanio =D

satysfakcja złożenia czegoś gwarantowana :)

Łape ja bym wolał normalną a nie dorabianą dlatego, że nie chciałbym mieć sobie za złe, że się urwała albo coś i silnik szlag trafił... :)

Powodzenia w swapie ;)

syndrom
25-11-09, 22:14
Slyszalem ze przerabiana lapa z mb6 potrafila przenosic mocno drgania na nadwozie wiec nie radzilbym Ci tego robic. Jezeli nie chcesz wydawac kasy na funkiel nowke to podzwon po paru osobach z forum handlujacych czesciami, jakas uzywana lapa z ek4 powinna sie znalezc.

LuckyPhoto.pl
27-11-09, 19:20
Spoko, na takie odpowiedzi liczyłem ;) Szukam łapy z EK4 ...

skolopendra
27-11-09, 19:37
Szukam łapy z EK4 ...

to już w dziale giełda

wierzba
22-02-10, 19:56
a łapa od skrzyni podchodzi do EJ9 z MB6 ???