Zobacz pełną wersję : uczucie ślizgania sprzegła
mam problem w hani, podczas dłuższej jazdy w korku nie dam rady ruszyć z kopyta ponieważ tak jakby ślizgało sprzęgło po godzinie postoju jest wzystko ok.- sprzeglo mialem wymieniane kąpletne z pół roku temu. pomocy????? a i już druga pompka mi zaczyna cieknąć:mad:
skolopendra
22-11-09, 15:27
kąpletne z pół roku temu. pomocy???
a co to było za sprzęgło? może już je zjechałeś :D
i już druga pompka mi zaczyna cieknąć
to pasuje wymieńić, lub kupić zestaw naprawczy
Ostanio mi mechanik (ok 4miesiące temu) odpowieczał układ i bylo ok
skolopendra
22-11-09, 15:34
i bylo ok
ale teraz jest wyciek, i tak nie może być
A MOZE BYC TO WINA wysprzeglika
ale wyczerpująca odpowiedż
Zależy jak jeździsz i jakie masz to sprzęgło. Jeśli to jakieś VALEO a ty ostro ruszasz to może być już po nim.
a valeo to jakas słaba firma produkująca sprzęgła
skolopendra
24-11-09, 15:13
valeo
nie polecana do hondy
a valeo to jakas słaba firma produkująca sprzęgła
no baaa Najlepiej kupić coś sprawdzonego typu Exedy, Aisin. Przynajmniej dłużej i pewniej pojeździsz na takim sprzęgle a jak wiadomo wymiana sprzęgła to nie mały wydatek bo skrzynie trza zrzucać
pytałem mechanika jakie mi zakladal i wlaśnie exade
Wysprzęglik też może być wyrobiony ale wtedy wydaje mi się, że by bardziej źle wysprzęglał (nie do końca) niż sprzęgło by się ślizgało. To ślizganie to może być coś z dociskiem ale to tylko gdybanie.
ale wlasnie jest tak jakbym jechal na pol sprzegle
skolopendra
25-11-09, 15:07
i wlaśnie exade
więc to nie sprzęgło raczej :D
dociskiem
pewnie że z dociskiem jak mu pompy leją na jezdnie
i już druga pompka mi zaczyna cieknąć
zrobiłeś z tym wyciekiem czy przyczyn mamy już szukać w wydechu ? :rolleyes:
powiem tyl;ko tyle ze w moim przypadku ****iety był uszczelniacz w skrzyni i olej leciał na tarcze przez co sie ślizgała to moja teoria bo mam nowe sprzegło ale jeszcze nie zdaązyłem wymienić uszczelniacza ;)
trzeba będzie chyba rozebrać sprzęgło bo coś czuję, że masz gdzieś wyciek i temu się ślizga bo wątpię by mechanik zapomniał o odtłuszczeniu docisku
nawet gdyby zapomniał to po przebyciu paru set kilometrów odtłuściło by sie samo