PDA

Zobacz pełną wersję : CPU oszalal

Bigyaroslav
22-11-09, 11:36
Siema!
Mam d15b2 ostatnio wymienilem silnik, bo poprzedni bral duuzo oleju . . . Myslalem ze 2 silnik poprawi osiagi itp, ale ku mojemu zdziwieniu jezdzi jeszcze gorzej kreci sie na kazdym biegu do 6tys x RPM i wogole mul straszny! Po sprawdzeniu bledow wykazal nr 1 tj sonda - wymienilem ja i zrestartowalem kompa poprzez wyjecie bezpiecznika. G dy ponownie sprawdzilem czy sa jeszcze jakies bledy to mi zaczal pokazywac nr 5 i 15. przejechalem sie nim po czym po chwili zapalil sie znow check podczas jazdy. odlaczylem na ok 10min akumulator i gdy znow sie przejechalem to bylo niby ok. Ale do czasu, bo gdy przed chwila sie nim przejechalem i zaczelem go troche wkrecac to zapalil mi sie check po czym zaczela spadac na obrotach i slabnac 0 reakcji do czasu rozlaczenia stacyjki gdy go odpalilem wszystko ok i tak przez ok 2-3km po czym problem sie powtarza! Dodam jeszcze ze niedawno znienilem pompe paliwa bo stara zatarlem w czym moze byc problem? Silnik poprzedni mialem ten sam i komputer zostawilem stary bo wg mnie d15b2 ma raczej ten sam komputer -czy sie myle?? POMOCY!
Z gory dzieki za wszelka rade pozdrawiam!

skolopendra
22-11-09, 15:39
po czym po chwili zapalil sie znow check podczas jazdy. odlaczylem na ok 10min akumulator i gdy znow sie przejechalem to bylo niby ok

a nie poknociłeś czegoś, przy tej wymianie silnika?

Arturvf500
23-11-09, 10:23
Po sprawdzeniu bledow wykazal nr 1 tj sonda - wymienilem ja i zrestartowalem kompa poprzez wyjecie bezpiecznika. G dy ponownie sprawdzilem czy sa jeszcze jakies bledy to mi zaczal pokazywac nr 5 i 15.

popraw wtyczki i będzie si