PDA

Zobacz pełną wersję : chce obiniżyć civica coupe 1.5 r. 94

gdraco
18-06-06, 12:55
witam, może ktoś pomoże...

chce obiniżyć civica coupe 1.5 r. 94 ver amerykańska

chce go obniżyć o 30mm, w zwiazku z tym mam pytania:

a)czy musze wtedy wymienic amortyzatory?
b)jakie felgi/gumy polecacie? zastanawiam sie nad 16 lub 17 ale nie wiem czy nie bedzie problemów z nadkolami

acha, dla niektórych, którzy piszą, zę maja coupe a maja hatchback'a... COUPE podobnie jak hatchback ma 3 drzwi ale ma też dłuższą dupe.... jak sedan :D

to co niektórzy pisza, a zwłaszcza na allegro w ogłoszeniach to masakra....

pozdro

Matey
18-06-06, 13:04
acha, dla niektórych, którzy piszą, zę maja coupe a maja hatchback'a... COUPE podobnie jak hatchback ma 3 drzwi ale ma też dłuższą dupe.... jak sedan

Taaaa nie wiedzialem :roll:

dark
18-06-06, 13:08
na polskie dziury 16 beda idealne, sam mam takie i wyglada kozacko, a gumy 215/40/16 lub 205/40/16 a co do amorow, to wsadz od crxa i bedzie cacy.

gdraco
18-06-06, 13:15
dark, można prosic jakies foty? zanim zrobie u siebie chciałbym to Twoje cacko zobaczyc :D
podeslij na gdraco@wp.pl
dz

havok
18-06-06, 13:28
gdraco, poruszasz bardzo ważne, ale już oklepane i przewalcowane na forum problemy.

a/ nie musisz wymieniać amorów (bo generalnie to nic w życiu nie musisz), ale jest to polecane. Poczytaj zwłaszcza wypowiedzi Wombata na ten temat. Odnośnik w FAQ.

b/ problemów nie będzie nawet z dobrze dobranymi 18, ale to overkill. Bierz maksymalnie 16 cali. Nie polecę Ci felg, bo nie wiem do czego - lansu, jeżdżenia po dziurach, performace (ale nie z tym silnikiem)? Opony - Toyo Proxes, Falken Ziex, Bridgestone Potenza, Yokohama Advan - w zależności od zasobności portfela, ale jest też wiele innych.

LIO
18-06-06, 14:07
COUPE podobnie jak hatchback ma 3 drzwi ale ma też dłuższą dupe.... jak sedan

a mógłbyś na zdjęciu pokazać mi gdzie w coupe masz te trzecie drzwi ??

vayato
18-06-06, 16:02
COUPE podobnie jak hatchback ma 3 drzwi ale ma też dłuższą dupe.... jak sedan

a mógłbyś na zdjęciu pokazać mi gdzie w coupe masz te trzecie drzwi ??

też chciałbym to zobaczyć :lol:

gdraco
18-06-06, 23:42
te trzecie to katapulta w dachu :D
założyłem z F16, polecam...

podobno z Miga też pasuje..... ;)

LIO
19-06-06, 08:24
bardzo interesujace rzeczy piszesz... :roll: :/

dark
24-06-06, 13:23
a opony goodyear f1, sam takie mam i sa rewelacyjne.

Tomo
24-06-06, 14:01
o obnizaniu -30 pisalismy juz 300 miliardow razy,

gdraco,

zadaj konkretne pytanie dotyczace jednego zagadnienia ale wczesniej dokladnie sprawdz FAQ i szukajke

narazie zamykam ten chlew...