Zobacz pełną wersję : civic przekładka silnika D14A8->D15Z8
szymon-mlody
22-11-09, 09:09
Witam, mam honde Civic 98r 1.4 is Kat (D14A8) 5d aerodeck kupiłem silnik z anglika (kompletny) 5d aerodeck 98r 1.5 v-tec (D15Z8) czy moja wiązka elektryczna bedzie pasowała do tego silnika, czy poprostu wyrzuciłem pieniądze w bloto.... jeśli ktoś wie prosze o kontakt szymon-mlody@o2.pl :cool:
bedzie dzialac na tej wiasce ale bez vteca i bez trybu econo, uruchomienie tych trybow bedzie wymagalo kompletej przerobki wiazki.
Nie oznacza to ze wyrzuciles pieniadze w bloto bo wszytko jest do zrobienia.
Pzdr
kamil-wawa
19-06-10, 11:39
bedzie dzialac na tej wiasce ale bez vteca i bez trybu econo, uruchomienie tych trybow bedzie wymagalo kompletej przerobki wiazki.
Nie oznacza to ze wyrzuciles pieniadze w bloto bo wszytko jest do zrobienia.
Pzdr
a orientujesz sie moze jak sprawa wygląda gdybym zamiast d14a8 wsadzil d15z6 ?? jak wyglada sprawa z wiązką ?? Mam dostęp do całego swapa z anglika - wiec nie wiem czy wiązka bedzie pasowała.
kamil-wawa
21-06-10, 12:01
a orientujesz sie czy tyle samo grzebania bedzie przy wiązce z d15z6 i wiazce z anglika d15z8 ?? Dokladniej chodzi mi o to czy wiazki rożnią z w Angielkach i 3 drzwiowych autach. Zastanawiam się jakiego dawcy mam szukać żeby było jak najmniej kombinowania z wiązką. Na razie mam 3 drzwiowego z Anglii z silnikiem d15z6, moze lepiej poszukać angielki z silnikiem d15z8 ??