PDA

Zobacz pełną wersję : Czy maglownica z 1.5 podejdzie do 1.3 bez wspomagania

coala_16
18-06-06, 09:25
Witam!
Mam małe luzy w maglownicy przez co mnie troszkę znosi na lewo - chciałbym to naprawić ale regeneracja maglownicy to koszt 200zł + wyjęcie i wsadzenie koło 80zł, znalazłem fajną maglownicę bez luzu itp. tylko że od d15b2 która była ze wspomaganiem. Czy taka maglownica jest identyczna jak w d13b2 bez wspomagania czy się znacząco różni? Mam okazje kupić ją za 100 więc bardziej mi się to kalkuluje, czy może kupić odrazu cały układ wspomagania i wtedy będzie git?. Co sądzicie o regeneracji? Pozdrawiam

cvc d15
18-06-06, 10:58
Niestety nie, musisz szukać od wersji bez wspomagania. Chyba, że dokładasz pompę i wtedy śmigasz ze wspomaganiem, ale odejmuje trochę mocy. Poza tym koszty znacznie wzrosną, na twoim miejscu poszukałbym dobrej bez wsp.

coala_16
19-06-06, 09:13
Sprzedawca wsciska mi iż bęzdie dobra :grin: A do kompletnego wspomagania potrzebna jest tylko jeszcze pompa i przewody i to będzie tyle? Kolo chce za to 250zł więc myśle że dobra cena
Pozdrawiam,

LIO
19-06-06, 09:49
podejsc podejdzie, ale bez reszty osprzetu od wspomagania zapomnij o jezdzie. Do tego potrzebujesz jeszcze pompe z paskiem i zbiorniczek na plyn, przewody, rurki od chlodnicy tego plynu.
Popytaj w dziale Gielda handlarzy, ktos moze cos dla ciebie znajdzie, np taka jak masz bez wspomagania w lepszej cenie.