Zobacz pełną wersję : D15B2, 92r. 3 usterki po samodiagnostyce :(
Witam. Zrobiłem samodiagnostykę w swojej Hani i pokazało mi 3 kody usterek:
1. KOD nr. 8 - Czujnik GMP lub jego obwód
2. KOD nr.16- Wtryskiwacz paliwa lub jego obwód (silnik D15B2)
3. KOD nr.17- Czujnik prędkości lub jego obwód
Czy ktoś mi może pomóc co dalej mam robić? Co to są za usterki?
Z góry dziekuję :sad:
Tak od października mam LPG, ale do tej pory było wszystko git. Filtr i regulacja co 10 tyś...
ja bym mimo wszystko w pierwszej kolejnosci czepial sie podlaczenia komutera gazowego
Zrobiłem reset kompa i kod 8 się zlikwidował, bo aparat zapłonowy wymieniałem i to zostało. Ale zostały jeszcze 16 i 17 :/
[ Dodano: Wto 20 Cze, 2006 ]
Dzisiaj posprawdzałem przewody od powietrza i dwa wymieniłem na nowe, bo łapał lewe powietrze. Poprawiłem luty na przekaźniku. Jeden kod się usunął :) Został jeszcze KOD 16. A Hania nie chce odpalać na benzynie i po przełączeniu z gazu też nie chodzi :( tak jakby wtrysk nie działał, bo przez filtr podaje paliwo. I co tu dalej robić????
Poprawiłem luty na przekaźniku
Chodzi Ci o przekaznik pompy paliwowej??
Mozesz mi powiedziec gdzie on dokladnie jest i jak go wymonotowac bo musze go przelutowac bo czasmi mi nie chce zapalac.
pozdrawiam
stivenh, jak poszukasz na forum to znajdziesz odpowiedź na nurtujące CIę pytanie
Poprawiłem luty na przekaźniku
Chodzi Ci o przekaznik pompy paliwowej??
Mozesz mi powiedziec gdzie on dokladnie jest i jak go wymonotowac bo musze go przelutowac bo czasmi mi nie chce zapalac.
pozdrawiam
jeszcze z 5 razy napisz to samo :/
W Hondzie 92-95 jest pod kierownicą tam gdzie bezpieczniki.