Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uszczelka cylinderka, D16Z6

miro.
20-11-09, 19:50
witam wszystkich,

Zapiekł mi się tylny hamulec z prawej strony, objawem był dzwięk zjechanych klocków, lewa strona jak nowa, rozebrałem cały zacisk przeczyściłem wszystko pięknie zwłaszcza pod uszczelką cylinderka bo tam było sporo rdzy.Teraz cylinderek chodzi lekko ale uszczelka nie chce wskoczyć na swoje miejsce, może ktoś coś podpowie jak to cholerstwo założyć spowrotem.... pozdro

Nemereth
20-11-09, 21:32
Przepraszam, że nie pomogę bo nie robiłem tego nigdy manualnie sam ale czy jest sens "łatać" cylinderek? Nie lepiej założyć nowy skoro z tym były problemy ?

Arturvf500
20-11-09, 22:12
witam wszystkich,

Zapiekł mi się tylny hamulec z prawej strony, objawem był dzwięk zjechanych klocków, lewa strona jak nowa, rozebrałem cały zacisk przeczyściłem wszystko pięknie zwłaszcza pod uszczelką cylinderka bo tam było sporo rdzy.Teraz cylinderek chodzi lekko ale uszczelka nie chce wskoczyć na swoje miejsce, może ktoś coś podpowie jak to cholerstwo założyć spowrotem.... pozdro

strasznie upierdliwy temat; najpierw wkładasz uszczelkę w zacisk; przed włożeniem tłoczka w zacisk musisz nałożyć na niego wargę uszczelki; potrzebujesz do tego 4 rąk i gwoździ z okrągłą główką; nasuwasz nimi wargę na tłoczek; tłoczek i uszczelka musi być nasmarowana smarem do gumy; za którymś kolejnym razem ie udaje;)

pozdrawiam
Artur