PDA

Zobacz pełną wersję : Brak hamulcy



maarcin_bel
17-06-06, 00:24
Panowie mam nastepujacy problem.chcialem odpowietrzyc hamulce i wydawalo sie wszystko wporzadku ale nie jest. Plyn leci przez odpowietrzniki niema zadnego powietrza. pedal hamulca moge wciskac i nic niedaje plynu wlalem ponad 0,5 l i jeszcze malo patrzylem nigdzie nieleci niema zadnych przeciekow. jak jest zgaszony ma maly opor ale i tak wchodzi do konca jak odpale to wszystko znika brak jakiego kolwiek oporu. jak odlacze servo i pompuje tez niema oporu a jak zatkam przewod od serva to opor sie pojawia. doradzcie cos bede wdzieczny

ppm702
17-06-06, 00:27
uszkodzona membrana w pompie?

maarcin_bel
17-06-06, 01:04
no wlasnie nieewiem jutro musze jechac do mechanika bo hania stoi a hamowac recznym niebezpiecznie hehe

bigbuc
08-07-06, 19:15
u mnie jest podobie lecz jak jest ciepły silnik to pedał hamulca stopniowo opada do dołu?? co robić??

eVok
08-07-06, 20:30
miałem podobny objaw,po wymianie płynu hamulcowego jak wciskałem pedał to powoli wpadał do samej podłogi.wymieniłem w pompie reperaturki z JC ale nie pomogło.pomogła wymiana całej pompy na nową z JC.

maarcin_bel
09-07-06, 20:38
no ja wymienilem pompe i reduktor cisnienia na nowe i pomoglo ale na 4 dni :sad: nastepnym objawem bylo blokowanie hamulcy i niedalo sie jezdzic bo w momencie nagrzania sie plynu stawalem w miejscu na srodku drogi a jak prowadzilem do mechanika to z tego wszystkiego musialem wyciagac klocki bo juz sie niedalo nawet ruszyc. pedal sam rosl tak jak bylyby nieodpowietrzone i jak sie okazalo byly pozapiekane tloczki i jak narazie prawie po miesciacu jezdze ale mnie to sporo kosztowalo keszu.

civic45
10-07-06, 00:14
nowie mam nastepujacy problem.chcialem odpowietrzyc hamulce i wydawalo sie wszystko wporzadku ale nie jest. Plyn leci przez odpowietrzniki niema zadnego powietrza. pedal hamulca moge wciskac i nic niedaje plynu wlalem ponad 0,5 l i jeszcze malo patrzylem nigdzie nieleci niema zadnych przeciekow. jak jest zgaszony ma maly opor ale i tak wchodzi do konca jak odpale to wszystko znika brak jakiego kolwiek oporu. jak odlacze servo i pompuje tez niema oporu a jak zatkam przewod od serva to opor sie pojawia. doradzcie cos bede wdzieczny

opur się pojawia po zatkaniu przewodu od serwa bo zatykasz ujście powietrza z puszki
na mój gust wymien pompę i będzie git