Zobacz pełną wersję : Brak hamulcy
maarcin_bel
16-06-06, 23:24
Panowie mam nastepujacy problem.chcialem odpowietrzyc hamulce i wydawalo sie wszystko wporzadku ale nie jest. Plyn leci przez odpowietrzniki niema zadnego powietrza. pedal hamulca moge wciskac i nic niedaje plynu wlalem ponad 0,5 l i jeszcze malo patrzylem nigdzie nieleci niema zadnych przeciekow. jak jest zgaszony ma maly opor ale i tak wchodzi do konca jak odpale to wszystko znika brak jakiego kolwiek oporu. jak odlacze servo i pompuje tez niema oporu a jak zatkam przewod od serva to opor sie pojawia. doradzcie cos bede wdzieczny
uszkodzona membrana w pompie?
maarcin_bel
17-06-06, 00:04
no wlasnie nieewiem jutro musze jechac do mechanika bo hania stoi a hamowac recznym niebezpiecznie hehe
u mnie jest podobie lecz jak jest ciepły silnik to pedał hamulca stopniowo opada do dołu?? co robić??
miałem podobny objaw,po wymianie płynu hamulcowego jak wciskałem pedał to powoli wpadał do samej podłogi.wymieniłem w pompie reperaturki z JC ale nie pomogło.pomogła wymiana całej pompy na nową z JC.
maarcin_bel
09-07-06, 19:38
no ja wymienilem pompe i reduktor cisnienia na nowe i pomoglo ale na 4 dni :sad: nastepnym objawem bylo blokowanie hamulcy i niedalo sie jezdzic bo w momencie nagrzania sie plynu stawalem w miejscu na srodku drogi a jak prowadzilem do mechanika to z tego wszystkiego musialem wyciagac klocki bo juz sie niedalo nawet ruszyc. pedal sam rosl tak jak bylyby nieodpowietrzone i jak sie okazalo byly pozapiekane tloczki i jak narazie prawie po miesciacu jezdze ale mnie to sporo kosztowalo keszu.
nowie mam nastepujacy problem.chcialem odpowietrzyc hamulce i wydawalo sie wszystko wporzadku ale nie jest. Plyn leci przez odpowietrzniki niema zadnego powietrza. pedal hamulca moge wciskac i nic niedaje plynu wlalem ponad 0,5 l i jeszcze malo patrzylem nigdzie nieleci niema zadnych przeciekow. jak jest zgaszony ma maly opor ale i tak wchodzi do konca jak odpale to wszystko znika brak jakiego kolwiek oporu. jak odlacze servo i pompuje tez niema oporu a jak zatkam przewod od serva to opor sie pojawia. doradzcie cos bede wdzieczny
opur się pojawia po zatkaniu przewodu od serwa bo zatykasz ujście powietrza z puszki
na mój gust wymien pompę i będzie git