Lord_ZED
15-06-06, 21:37
Więc mam plan na przyszły tydzień po wypłacie zakupić Kable, Świece, Kopółke i palec. Coby miec spokojna głowe. Kopółka i palec to nie problem.
Kable wybrałem coś takiego
http://www.magnecor.co.uk/images/large/Honda%20VTEC.jpg
Co o tym myślicie ?? Wiem że na kablach hondy są najlepsze KM. Ale ja bym chciał czerowne :P.
A teraz w sumie problem. Świece niechodzi mi bynajmniej o model.
Chce kupić NGK irydowe. Może nipondenso (ale te już całkiem cena wyj...)
I tu pytanie czy jak do seryjnego silnika (narazie chwilowo) zapodam świece o 1 stopień zimniejsze to będzie to miało jakiś negatywny skutek ??
Gdzie sie nie oczytałem to pisze że co 50km przyrostu świeczki -1 i tak w kółko. W planach przyrost koło 50-60 w niedalekich planach. I niechciałbym znowu kupować nowych świec poprostu.
Więc czy moge kupić o 1 stopień zimniejsze bez uszczerbku na silniku czy nie??
Ps. Moje b16 spaliło na przejeździe do angli jakieś 120 litrów. Spalanie na autobanie przy jeździe 130km/h wyszło koło 7.1. Oleju wzieło 200ml obroty całą trase 3500-4000 czasem vtec :twisted:
Kable wybrałem coś takiego
http://www.magnecor.co.uk/images/large/Honda%20VTEC.jpg
Co o tym myślicie ?? Wiem że na kablach hondy są najlepsze KM. Ale ja bym chciał czerowne :P.
A teraz w sumie problem. Świece niechodzi mi bynajmniej o model.
Chce kupić NGK irydowe. Może nipondenso (ale te już całkiem cena wyj...)
I tu pytanie czy jak do seryjnego silnika (narazie chwilowo) zapodam świece o 1 stopień zimniejsze to będzie to miało jakiś negatywny skutek ??
Gdzie sie nie oczytałem to pisze że co 50km przyrostu świeczki -1 i tak w kółko. W planach przyrost koło 50-60 w niedalekich planach. I niechciałbym znowu kupować nowych świec poprostu.
Więc czy moge kupić o 1 stopień zimniejsze bez uszczerbku na silniku czy nie??
Ps. Moje b16 spaliło na przejeździe do angli jakieś 120 litrów. Spalanie na autobanie przy jeździe 130km/h wyszło koło 7.1. Oleju wzieło 200ml obroty całą trase 3500-4000 czasem vtec :twisted: