PDA

Zobacz pełną wersję : dźwięk znika i ... powraca

greggrey
15-06-06, 14:56
Witam,
mam problem z pioneer`em deh3730. W gorące dni lubi się wyłączyć dźwięk na pewien czas, tzn odtwarzacz i radio działa ale nie ma dźwięku, po pewnym czasie dźwięk wraca. Chłodzenie pasywne. To raczej nie jest normalne. Może jakieś sugestie z waszej strony?

prz3mo
15-06-06, 15:01
Moze po prostu cos sie rozłącza... Sprawdz połączenie z glosnikami (ew. wzmacniaczem jesli masz) itp.. Moze wcale nie ma to zwiazku z upałami i to tylko zbieg okolicznosci...
No, a jesli cos z radiootwarzaczem to zostaje serwis.

majkel
16-06-06, 11:36
tutaj (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=15423) mój wątek na podobny temat - objawy mam identyczne

emg
16-06-06, 13:15
radio się przegrzewa i włącza się zabezpieczenie termiczne

siemaR
16-06-06, 13:38
mój też tak kilka razy zrobił, ale wtedy na wyświetlaczu świeci że jest mu za gorąco i nie gra aż się trochę schłodzi

greggrey
16-06-06, 19:54
to jak przyjdą prawdziwe upały to pozostanie mi chyba słuchać szumu opon :(
No właśnie nie wiem jak to jest z tym przegrzewaniem bo dajmy na to nawet jak auto parkuję pod firmą stoi sobie na słońcu to już nie gra jest ciepłe ale nie gorące a jak zacznie grać to radiatory z tyłu parzą ale się nie wyłączy cholerstwo i dźwięk jest cały czas.
podłączenie wzmaka chyba nic nie zmieni.

eVok
16-06-06, 20:18
jak podłączysz wzmacniacz to odciążysz końcówki mocy w radiu,jak nie będą działać to nie będą się grzać,nie wiem jak w tym pionku ale u siebie w radiu mogę w ogóle wyłączyć wewnętrzny "wzmacniacz"

greggrey
16-06-06, 20:27
jak podłączysz wzmacniacz to odciążysz końcówki mocy w radiu,jak nie będą działać to nie będą się grzać,nie wiem jak w tym pionku ale u siebie w radiu mogę w ogóle wyłączyć wewnętrzny "wzmacniacz"

No tak Jacek, to wiem że odciążę końcówki mocy tylko, że nie ma dźwięku nawet tuż po włączeniu jak auto stoi w słońcu.

eVok
16-06-06, 20:42
może w tym słońcu mocno się nagrzewa ?panel oczywiście zabierasz?a jak jest w cieniu to gra normalnie?może faktycznie zabezpieczenie termiczne jest jakieś czułe...brak mi pomysłu...

lukas-comp
16-06-06, 21:10
co masz do tego radia podlaczone ?

P.S. moze ctrl +alt +delete tak jak w Windzie ? :lol:

greggrey
16-06-06, 23:04
nie no oczywiście że panel zabieram :) a co do resetu to też nie działa po odłączeniu zasilania. Trudno - potestuję jeszcze trochę i oddam do serwisu. Dzięki za wasze sugestie