PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne d15b7;(((

epro17
17-11-09, 11:48
Witam.Mam honde civic z silnikiem d15b7.i jest taki problem.kiedy mam jeszcze zminny silnik to samochód ma buta jak moc dobra.ale kiedy sie zagrzeje to słabszy o wiele cos jest tak ze jak np daje poł gazu to on tak jak by buczy a nie jedzie ale po chwili sie zbierze,albo musze upuscic gazu i powoli dawac caly i sie zbiera,ale jest o wiele słąbsza bardzo słaba taka muląca.ale jak zimna to nie ma zadnej ruznicy jest bardzo zrywna idt.co to moze byc wystarczy ze przejade 5km i juz słąbsza prosze pomużcie nie wiem co robic juz

ygor
17-11-09, 11:54
nie dlugo nie bedziesz mial problemu jak silnik zarzniesz ... takze jezdzij tak dalej , a problem sam sie rozwiaze ...

jogal
17-11-09, 12:01
sprawdź ustawienie rozrządu, a potem ustaw zawory i zapłon lampą. Według mnie masz właśnie zbyt opóźniony zapłon.

81saren
17-11-09, 12:20
Palowac na zimnym i cieszyc sie zrywnym Autkiem. :)
Ustaw zawory i zaplon .

epro17
17-11-09, 15:23
nie daje mu wpiec na zimnym tylko jak jade no nie i mam te 80 daje mu 3 i wciskam gas i sie zbiera nie mowie ze do odciecia mu daje tylko czuje ze przyspiesza ale przejade 15km i wciskam mu gas i nie zbiera sie muli go strasznie i nie wiem co to jest

jacek_bp
17-11-09, 18:31
Na początek zrób jak koledzy Ci piszą, powinno pomóc.
A tak na marginesie, używaj czasem przecinków i zaglądaj do słownika.

serwal4
17-11-09, 18:42
U mnie mam czasami podobnie, zimny silnik lepiej reaguje na gaz, tak jakby lepiej 'ciągnie' (2 bieg, 2200rpm i przegazowanie do 2700rpm, analogicznie po 20-30 min jazdy);

Świece nowe, kable nowe (NGK), kat nie zatkany (nowy), zapłon sprawdzony lampą (ok), zawory regulowane 6k km temu;
Przepustnice czyszczona;

Zostało mi tylko zmienić cewkę/kopułkę/palec, sprawdzić rozrząd...

muzammil
17-11-09, 19:13
Jest to normalne ze na zimnym silniku lepiej jezdzi bo dostaje wiecej wachy na ssaniu oraz jest wyprzedzony bardziej zaplon. do tego silnik ma wieksza sprawnosc bo zasysa jeszcze zimniejsze powietrze. A po trzecie silnik jest juz zajechany i nie ma kompresji wiec nie szukac dziury w calym tylko jezdzic.