PDA

Zobacz pełną wersję : Sprężyny do Ej9

Red9
14-06-06, 17:05
Hej

Będę montował w swojej Hani sprężyny 40mm, narazie na seryjnych amorach. Proszę o podanie konkretnego modelu i firmy który będzie dobry i gdzie go mogę kupić na Śląsku.

Zależy mi na polepszeniu wyglądu auta, ale także, aby zawieszenie nie było na nasze drogi zbyt twarde, nie jeżdżę jakoś ekstremalnie.

Szukam czegoś za maksimum 700zł.

PS. Zapomniałem, w aucie będa też zakładane dokładki także czy te 40mm będzie oki? nie chcę przy pierwszej dziurze sobie spieprzyć zderzaka czy czegoś podobnego.

ppm702
15-06-06, 22:58
Zapomniałem, w aucie będa też zakładane dokładki także czy te 40mm będzie oki?
na seryjnych amorach duże ryzyko. Będziesz miał za miekko. Polecam za te pieniądze APEX'a, a kupisz w każdym JC. Jeśli nie, na pewno Ci je wyślą

Rikoo
15-06-06, 22:59
eibachy tez sa ok

nightcrawler
18-06-06, 12:04
a do ej6 znajde jakis zestaw amortyzatory + sprezyny obecnie mam serie + sprezynki H&R moze podacie jakies stronki

Rikoo
18-06-06, 12:18
caly koni i bedzie git :lol:

nightcrawler
18-06-06, 13:11
domyslam sie ze bylo by bardziej niz git :twisted:
jednak czeka mnie jeszcze sprzeglo do roboty a i wypasu nie musze miec, po torze nie jezdze :P jest jakas tansza alternatywa
APEX robi cale zestawy czy tylko springi do hondy ?

Wombat
18-06-06, 17:00
tańszą altarnatywa jest Autobus. Ma obniżenie pneumatyczne (zawieszenie typu Pneumatic sport-active by neoplan)

Jak go obnizysz 40mm to bedziesz miał dobicia, prowadzić sie bedzie nedznie.
A jak jeszcze podokładasz dokładki to licz sie z tym że bedziesz nimi ostro przycierał.
generalnie zmierzasz w strone agrotuningu. lepiej doskładac i zrobic to dobrze.

nightcrawler
18-06-06, 17:43
czyli co np ? a zestawik TSS w dziale sprzedam ?

LIO
18-06-06, 17:50
zestawik bilstein B8 i np sprezyny Eibach
albo Koni Kit
albo KYB AGX i jakies inne springi obnizajace

damios
18-06-06, 17:52
zestawik bilstein B8 i np sprezyny Eibach
albo Koni Kit
albo KYB AGX i jakies inne springi obnizajace
Podczepiajac sie do tematu ktore rozwiazanie wychodzi najtaniej? Czy wszystkie to kwoty rzedu 1,5-2k?

LIO
18-06-06, 17:53
wszystko

Adam R.
19-06-06, 06:08
Hej

Będę montował w swojej Hani sprężyny 40mm, narazie na seryjnych amorach. Proszę o podanie konkretnego modelu i firmy który będzie dobry i gdzie go mogę kupić na Śląsku.

Zależy mi na polepszeniu wyglądu auta, ale także, aby zawieszenie nie było na nasze drogi zbyt twarde, nie jeżdżę jakoś ekstremalnie.

Szukam czegoś za maksimum 700zł.

PS. Zapomniałem, w aucie będa też zakładane dokładki także czy te 40mm będzie oki? nie chcę przy pierwszej dziurze sobie spieprzyć zderzaka czy czegoś podobnego.
jakies coilovers bo mozesz sobie regulowac wysokosc i bedzie bedzie "ups za nisko trzeba wsadzic serie"