Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z licznikiem 5GEN

sewkor
14-06-06, 14:22
Jakiś czas temu zaczął mi wariować prędkościomierz w mojej ślicznotce. Tak jak by się wyłączał, w trakcie jazdy wskazówka opadała do zera, potem znowu wskakiwała na odpowiednie miejsce, aż tu nagle myk i opadła centralnie pionowo w dół. Teraz jak przekręcam kluczyk to się podnosi ale w lewą stronę czyli tam gdzie znajduje się palec przytrzymujący wskazówkę, ruszam wskazówka dochodzi do palca (od spodu) i lipa. Czy ktoś się spotkał z czymś takim ?? Czy licznik nadaje się do wymiany, czy może wystarczy wizyta u elektryka ??

Z góry dziekuję wszystkim za pomoc.
pozdr
sewkor

LIO
14-06-06, 16:40
wiem ze bylo juz o tym na forum
Czujnik predkosci, styki, polaczenia, warto wszystko posprawdzac, moze cos trzeba dopiac, przeczyscic, polutowac itp

M@rcin
15-06-06, 10:40
u mnie było bardzo podobnie.strzałka szalała po całym liczniku gdy zwalniałem wskazówka pokazywała coraz większą prędkość :lol: czasami strzałka stała na zerze.okazało sie że była przerwana ścieżka z tyłu licznika.wizyta u znajomego i po kłopocie

sewkor
15-06-06, 13:33
dzięki chłopaki, podjadę do elektryka, obczaje problem i mam nadzieje że nie bede musiał licznika wymieniać.

pozdr

mortas
15-06-06, 20:33
Zobacz sobie na kostkę która jest przy silniku jak ja otworzysz to będziesz tam mial 3 male bolce ja mialem ten środkowy skruszony i mi nie działał prędkościomierz dolutowałem w miejsce starego nowy bolec i hula jak tralala, niecała godzinka i posprawie po co od razu jechać do mechanika jak można samemu sobie poradzić a kasa zostaje w kieszeni ,pozdrawiam :D

janko
15-06-06, 21:19
ja mialem ten środkowy skruszony i mi nie działał prędkościomierz dolutowałem w miejsce starego nowy bolec i hula jak tralala, niecała godzinka
Ja miałem to samo. Pomogło