Zobacz pełną wersję : D15b2 >> d15b7/z6 Zapytanie!?!:D
Mam takie pytanko:D
Posiadam Wiązki silnikowa i kabinowa od d16z6 , aparat od d16z6 , kolektor ssacy od d16z6 i sonde 4 żyłową oraz komputer p28 przerobiony i wgrane mapy jakies lepsze ale jeszcze do d16z6;)
Teraz zakupilem Hanie z B2 czy jak zarzuce taki zestaw to bedzie to wszystko?:>
Hmm takie przejscie na wielopunkt :D Tylko zastanawia mnie czy p28 i aparat od d16 bedzie hulac:) czekam na info od Fachowców:D
PozdrawiaM!
aparat z d16z6 sprzedaj i kup ten z d15b7, a do kompa wrzuć mapkę pod d15b7 i będzie śmigać bez problemu.
hmm szkoda mi sprzedac;) bo pozniej szukac bede musial;) bo te b7/z6 to chcialem tylko na zime zrobic;) bo normalnie to mam slupek d16z6 ale do remontu i planowalem wyremontować przez zime i wrzucic pozniej tylko slupek;) a zime pomeczyc sie tym b7:D
Czyli gra nie warta swieczki ?:> moze to nie banglac?:>
Potrzebujesz aparatu od b7. Co do ECU to będzie na nim śmigać tylko będzie wywalać błąd od VTEC
Hmm to niewiem czy warte zachodu;) czy nie lepiej jużprzejeździc zime B2:D
lepiej przejezdzic zime na b2 i zrobic kompleksowo na Z6
He i tak chyba będe musiał zrobić!:D Dzięki wszystkim za info;) Zime przejeżdże na B2 a na wiosne wrzuce odremontowane d16z6:D:D:D
O właśnie a teraz mam drugi pytanko odnośnie remontu;)
Bierze ok 1 litr na 1500km zamierzam zrobic góre oem uszczelniacze uszczelka od y8 i obrobka glowicy a dol pierscienie npr a niewiem czy ruszac panewki czy zostawic stare?!?
Jaki jest koszt panewek do tej besti w miare ogarnietych acl , acl racer albo cos ogarnietego co tam uwazacie;)
shantillas
15-11-09, 23:59
Jak dorwiesz tanio apart, chociazby uszkodozny za grosze to smialo rob przekladke. na czesciach ze swojego aparatu z6 odplaisz np taki od b7 i bedzie smigac. Co do mapek to mozesz smigac na 1.6 choc troszke przelewa go i silnik moze buczec, ale w kompie wystraczy obciac dawke i bedzie si ;)
Jak juz bedziesz mial wszystko rozebrane to panewki tez wymien!;)
W sumie racja chyba... jak masz i tak wszystko wybebeszone...
majin103, a jak można sobie poradzić z tym problemem błędu Vtec'a?
shantillas
26-11-09, 12:57
W sumie racja chyba... jak masz i tak wszystko wybebeszone...
majin103, a jak można sobie poradzić z tym problemem błędu Vtec'a?
Bledem na b7 przy kompie p28 ?? tylko wylaczajac w kompie vteca, wtedy mozna odrazu dawke zdjac i zapodac ciekawe rzeczy ;D
A jaki komp jest od b7, żeby nie trzeba się tak bujać z hackowaniem? ;)
Proszę, jakie to proste? Po co kombinować, skoro można dokupić właściwy komputer?
JulekCIVIC
30-11-09, 00:35
Po to ze np komp od Z6 ma odcinke na 7800rpm, a Skoro kolega chce robic mini me to nie sprzeda kompa a napewno nie bedzie kupowal innego za 300zl, lub w podobnej cenie... lepiej sie przemeczyc ze swiecacym chekiem a po zimie brac sie ostro do roboty :D
Po to ze np komp od Z6 ma odcinke na 7800rpm, a Skoro kolega chce robic mini me to nie sprzeda kompa a napewno nie bedzie kupowal innego za 300zl, lub w podobnej cenie... lepiej sie przemeczyc ze swiecacym chekiem a po zimie brac sie ostro do roboty :D
Tylko, że kompa P06 spokojnie można przerobić na P28/P30 czyli dodać obsługe VTEC'a oraz dorzucić możliwość wrzucania map, więc nie wiem w czym problem. A akurat tego kompa spokojnie sprzeda z powodów opisanych w poprzednim zdaniu ;)
JulekCIVIC
04-01-10, 00:32
ale ze tak powiem spokojne przerobienie nie jest darmowe...
ale ze tak powiem spokojne przerobienie nie jest darmowe...
Jak dobrze poszukasz to kompa P06 dostaniesz dużo taniej jak P28. Robisz przeróbke i jeszcze jesteś do przodu ;)
JulekCIVIC
04-01-10, 20:26
Jak dobrze poszukasz to kompa P06 dostaniesz dużo taniej jak P28. Robisz przeróbke i jeszcze jesteś do przodu ;)
A kompa p28 tez mozna tanio kupic a p06 drogo sprzedac i tez jestes do przodu :D
powiem ze kazdy lubi to co ma :D jeden przerobi kompa drugi kupi p28
A kompa p28 tez mozna tanio kupic a p06 drogo sprzedac i tez jestes do przodu :D
powiem ze kazdy lubi to co ma :D jeden przerobi kompa drugi kupi p28
Tylko zauważ taki drobny szczegół, że komp P28 jest do silnika o pojemności 1,6 a przy minime masz silnik o pojemności 1,5. Więc pasowałoby zmniejszyć dawke paliwa odpowiednio do pojemności, a do tego trzeba kompa też przerobić pod strojenie, więc dodanie przy okazji obsługi VTEC'a to już jest koszt raptem kilku dyszek.
JulekCIVIC
04-01-10, 21:44
Tyle ze robiac MiniMe to zakaldamy glowice od 1.6 wiec kanaly ssace i wydechowe sa kapke wieksze, kolektor ssacy najlepiej jak by byl od z6 wiec wtryski tez sa od z6 wiec map paliwa nie trzeba zmieniac :) wszystko dziala poprawnie
aha i jak masz zamiar napisac ze poco zmieniac kolektor od z6, to odrazu wyprzedze to pytanie i powiem ze a po co robic MiniMe przeciez B2 tez jedzie...
z mojej strony to koniec, bo od tematu odbiegamy :) pozdro
Tyle ze robiac MiniMe to zakaldamy glowice od 1.6 wiec kanaly ssace i wydechowe sa kapke wieksze, kolektor ssacy najlepiej jak by byl od z6 wiec wtryski tez sa od z6 wiec map paliwa nie trzeba zmieniac :) wszystko dziala poprawnie
aha i jak masz zamiar napisac ze poco zmieniac kolektor od z6, to odrazu wyprzedze to pytanie i powiem ze a po co robic MiniMe przeciez B2 tez jedzie...
z mojej strony to koniec, bo od tematu odbiegamy :) pozdro
Nie kombinuj, doczytaj lepiej troche w temacie. Wtryski w D serii są takie same 240cc. Kolektor i głowica nie ma nic do tego, dół wpływa na pojemność. To, że działa to nie znaczy, że silnik nie jest przelewany.
JulekCIVIC
04-01-10, 22:23
Nie kombinuj, doczytaj lepiej troche w temacie. Wtryski w D serii są takie same 240cc. .
no ja juz sie nie wypowiem kto ma doczytac, ale no 240cc to chbyba Bseria ma ....
dla przykladu
http://www.allegro.pl/item866105118_wtryskiwacze_honda_civic_integra_b18 _b16_d16.html
ja juz sie nie bede wypowiadal, pozdrawiam
no ja juz sie nie wypowiem kto ma doczytac, ale no 240cc to chbyba Bseria ma ....
dla przykladu
http://www.allegro.pl/item866105118_wtryskiwacze_honda_civic_integra_b18 _b16_d16.html
ja juz sie nie bede wypowiadal, pozdrawiam
Naprawde musisz doczytać ;) D, B seria i H23 też ;) I nie pouczaj kogoś skoro sam nie masz pojęcia w temacie.
A co do tego co się robi lub nie i po co przy minime to nie musisz mi wypisywać, bo to robiłem pare lat temu, więc troche te Twoje opisy są tu nie na miejscu ;) Poza tym w kwestii co jedzie a co nie to już każdego indywidualna sprawa.
JulekCIVIC
04-01-10, 23:07
:)