PDA

Zobacz pełną wersję : civic VI gen. czy to dobry wybor??

czarek1111
15-11-09, 12:41
witam
obecnie jezdze sejcento 1.1 zrobionym na germanca
za rok chcial bym kupic autko tego pokroju...mysle o Civic-u...
mysle nad mniej wiecej takim autkiem..
http://moto.allegro.pl/item811685984..._z_2000_r.html
czy to dobry wybor??
jak z cena czesci?? jakie spalanie..
ogolnie szukam autka ktore bedzie mialo ok100koni...
albo bedzie honda... albo swap w sejcolu:D
za wszystkie odpowiedzi z gory dzieki

SSS
15-11-09, 13:32
Jakiej odpowiedzi oczekujesz wchodząc na forum miłośników hondy civic i zadając pytanie seicento czy civic? :)

MajkelK
15-11-09, 13:44
mysle ze kolega oczekuje odpowiedzi obiektywnej :P ja sie postaram :D jezeli chodzi o ej9 i 1,4 to to nie jedzie za bardzo :) spalanie... zalezy jak ciezka masz noge :) jak masz bardzo ciezka noge to 9-10 spali :D jak nie to 6-7 jest w zasiegu :) to jezeli chodzi o trasy, a w miescie... no coz nie jezdze czesto w miescie tym autem :) zawieszenie wielowachaczowe wg mnie rules :), ale czasem glosno w srodku. sylwetka auta ladna ( gusta gusciki) hmm, cos jeszcze ?

Acha, jezeli chodzi o porownanie seicento vs civic, to chyba nie ma co porownywac :) civic to chyba klasa wyzej :)

skolopendra
15-11-09, 13:46
cos jeszcze ?

mnie się kolor podoba :)

MajkelK
15-11-09, 13:47
moj kolor ?:P

deRic
15-11-09, 13:59
civic 6 gen to jak najbardziej swietny wybor, ja od miesiaca jestem posiadaczem hanki i to wlasnie 6 gen co prawda wersji przedliftowej i narazie jestem bardzo zadowolony. do tych aut jest naprawde duzo czesci i do tego w rozsadnych cenach takie 1.4 pali u mnie 7-7.5l przy normalnej jezdzie po miescie, przy bardzo ostrej;) jak na 1.4 nawet 12l, a na hanke przesiadlem sie z golfa 3. wiec polecam

kicivic
15-11-09, 14:03
Autko jak na ta pojemnosc i moc calkiem niezle zawija. Lecz nie znajdziesz tu super komfortu. Bagaznik przecietny. Zaleta jest niezawodnosc tych aut. Oczywiscie zalezy tez od egzemplarza. Fajne autko dla kogos mlodego. W miescie pawinno palic jakies 7,5 do 8 litrow. Ogolnie jesli dobry egzemplarz to bedzie to ekonomiczne, zwawe autko. Jesli wszystko jest ok zrobione i dogladane to bedzie tez niezawodne.

czarek1111
15-11-09, 17:34
a jak te autko znosza gaz??
i jakie jeszczesilniki wychodzily w tych autkach??
moze ktos poprostu powie jaki silnik jest bnajlepszy pod wzgledem osiagow i ekonomiki??
i czy duza roznica jest w cenie jak bym chcial kupic coupe??

jeszcze jedno pytanko... czy do zalozenia sprezyn -35 -40 trzeba zmieniac amory czy nie?? jak to jest w Hani...
bo nie lubie jezdzic jakas "koza":cool:
sam w sejcolu teraz mam -70/50... i nie wyobrazam sobie zeby nastepny samochod byl z seryjnym zawiasem...

skolopendra
15-11-09, 18:40
czy do zalozenia sprezyn -35 -40 trzeba zmieniac amory czy nie?

powinno się ,choć są tacy co tego nie robią

Nemereth
15-11-09, 19:07
bo nie lubie jezdzic jakas "koza"
Nie lepszy będzie tak zwany tatowóz?

obecnie jezdze sejcento 1.1 zrobionym na germanca

Jak wygląda Italiano przerobiony na Germańca?
Co do ekonomiczności to wszystko zależy od geniuszu pałowania poprzedniego właściciela.

Civic VI G. jest spoko, raczej nie narzekają.

Jaki silnik wybrać: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=11737
Specyfikacja - http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10527

Jak chcesz civica to zapomnij o gazie. Takie jest moje zdanie. Owszem są tu tacy co posiadają. Ja jestem przeciwny zagazowaniu Hondy.

Powiem Ci tak, zawsze bedzie co naprawiać więc zostań przy Siecento :)

mpepe
15-11-09, 19:15
a jak te autko znosza gaz??

gaz znosą jak chyba kazde auto nie zauważylem jakiś wyróznień chociaż wszystko zależy od silnika cos czytałem że V-teki sie na gazie nie spisują ale może źle instalacja dobrana poczytaj jest dużo o tym na forum.
Jesli jeździsz śrutem czyli sejcento to nie pisz co wybrać bo sejcento to nie klasa do porównanie dla civica Honda w stosunku do śruta to niezawodność zwarta konstrukcja, bryła nowocześniejsza większe bezpieczeństwo komfort i szereg innych. Ale EJ9 pamiętaj to nie auto luksusowe i super komfortowe jak bym miał jeździć w moim ej9 w tyle na kanapie to bym sie zastrzelił bo jest beznadziejnie nie wygonie twardo telepie itd ale że jeżdżę za kółkiem to zupełnie inna sprawa...... :-)

marcocivic1
15-11-09, 20:09
Witam.Nie bede sie rozpisywał:)Spalanie-mnij niz seicento Ceny czesci dosyc wysokie ale civica sie rzadko naprawia wiec na dalsza mete jest tanio:) Jak juz kupisz to zobaczysz co to jest HONDA!!!

havok
15-11-09, 20:37
Temat powielany, podejrzewam brak zaznajomienia się z już istniejącymi tematami na forum, do czego serdecznie namawiam.