PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana tulei wachacza i big problem

stopex
15-11-09, 12:06
Zabrałem się za regenerację przednich wahaczy. Górny wymieniony w całości bez komplikacji natomiast dolny stworzył duży problem. Przy odkręcaniu śrub jedna była dość mocno zapieczona i niestety urwała się nakrętka w środku belki. Śrubę oczywiście trzeba przeciąć ale jak rozwiązać sprawę przykręcenia nowej.
Czy tą belkę jakoś nawiercić lub naciąć aby wstawić nową nakrętkę ? Czy ta operacja nie osłabi konstrukcji belki?
Może ktoś z was już to przerabiał więc proszę o pomoc.

Nikt z kolegów nie napotkał takiego problemu?

stopex
16-11-09, 23:53
Widzę że nikt nie trafił na taki problem. Belka już wyjęta więc jutro coś będę kombinował.

maniak2007
17-11-09, 11:22
o ktorej belce Mówisz?

MadSkillz84
23-03-12, 16:49
Prawdopodobnie o belce inaczej podłuznicy na której zamontowana jest maglownica,tam gumę w którą wchodzi ramie wahacza trzymają 3 śruby,od srodka w belce te nakrętki są przyspawane do belki i przy odkręcaniu poprostu puścił spaw,zgrzew...mam ten sam problem,nie woim jak to teraz odkręcić,dostępu do środka nie ma a nie chce rozcinać belki.... :/ reszte śrub tam gdzie mogłem pryskam odrdzewiaczem ale zobaczymy co to da narazie nie mam czasu tego robić a co kilka dni psikam tam wszędzie żeby jak najlepiej odrdzewić.