Zobacz pełną wersję : Średnica rurki, a ilość koni?
Zastanawia mnie od paru dni jedna rzecz. Ile koni można maksymalnie wycisnąć ze średnicy rury środkowej. Na przykład ile maksymalnie pociągnie 2' wydech, ile 2.25' a ile 2.5' ? Planuje założenie całego wydechu środkowego 2' i mam dylemat ile to maksymalnie koni może mieć potem, bo niedługo planuję swap na D16 i chciałbym wiedzieć czy 2' nie będą potem ograniczeniem dla D16Z6?
arek_1988z
15-11-09, 10:28
Też planuję zrobić cały układ 2' właśnie do D16. Spokojnie wystarczy, większego nie ma sensu wkładać :)
siemens_15
15-11-09, 10:47
Zastanawia mnie od paru dni jedna rzecz. Ile koni można maksymalnie wycisnąć ze średnicy rury środkowej. Na przykład ile maksymalnie pociągnie 2' wydech, ile 2.25' a ile 2.5' ? Planuje założenie całego wydechu środkowego 2' i mam dylemat ile to maksymalnie koni może mieć potem, bo niedługo planuję swap na D16 i chciałbym wiedzieć czy 2' nie będą potem ograniczeniem dla D16Z6?
2 cale i więcej w d13b2 zabierze sporo Nm. Zmień wydech dopiero po swapie. 2' starczy.
Pomodzonemu D16 nie zaszkodzi (a wręcz przeciwnie) 2,25" - na serię wystarczy 2".
2,5" to średnica dla D16 z T ;)
skolopendra
15-11-09, 11:58
Ile koni można maksymalnie wycisnąć ze średnicy rury środkowej.
przeczytałeś to co napisałeś ?
genialne
a nie zastanowił się nikt z was dlaczego inżynierowie z fabryk właśnie zaprojektowali takie a nie inne średnice?
w moim b18 mam przelot 50mm ,a i tak uważam że jest to za dużo jak na n/a po mimo blisko 200 KM
zabierze sporo Nm
a tu jest bliżej prawdy
na "Turbo, NA, swap" jest już taki temat