Zobacz pełną wersję : pokrywa zaworów
dzis regulowalem u siebie zaworki i jak przykrecalem juz pokrywe zaworow to ukrecilem srube... wiem ze zawalilem ale teraz musze cos z tym wykombinowac, mam pytanko czy to sa szpilki wkrecane w blok jesli tak to czy idzie takie cosik kupic ewentualnie dorobie sam tylko musze miec pewnosc ze to beda szpilki bo niechcialem juz sciagac zpowrotem pokrywy , rozumiecie silikon te sprawy
dzieki za info
piszesz ze wkrecales srube i pytasz sie czy to sa szpilki ? :? cos nie kapuje
ukreciles gwint w glowicy ?
przykręcał nakrętkę, zerwał szpilkę wkręconą w głowicę a nie w blok zapewne :smile:
nie wiem jak siemaR jest u Ciebie w B serii, ale w D serii przez dekiel przechodzi sruba i wkreca sie ja w glowice, przynajmniej u mnie nie bylo jak regulowalem zawory z remkiem.
Dalej nie rozumiem o co jest pytanie ? Chyba widzial co wkreca, nie rozumiem tez stwierdzenia, ze nie chce juz zdejmowac pokrywy zaworów bla bla bla ...
Zależy którą ukręciłeś - te "dolne", bliżej przodu auta to szpilka wkręcane w głowicę, są jednocześnie śrubami trzymającą klawiaturę. A górne to już nie pamiętam, ale też da się je wykręcić raczej.
Kup w ASO albo od kogoś kto ma silnik na części.
sorki ze zle cosik napisalem ale mialem wczoraj kiepski dzien :/ przykrecajac nakretke zerwalem szpilke która wychodziła z głowicy (ta jedna z dwoch blizej przodu auta) niechciałem ściągac dekla żeby zobaczyc czy to na pewno szpilka bo położylem już wszystko na silikonie i musiałem wyjechac autem z garażu i do póki niebede miał tej szpilki wole tego niesciagac zeby nierobic sobie na darmo roboty, wiec na chlopski rozum lepiej dowiedziec sie na forum mam racje?? wiec ta odpowiedz z "blebleble" w tle niezabardzo jest na miejscu! ale zdążyłem juz zauważyc ze AMBROZY tylko takie rzeczy potrafi pisac
w zwiazku z tym mała prośba jeżeli niemasz ochoty pomagac innym to niepisz wogole
reszcie dziekuje za info.
Jak masz zamiar pisac taki niezrozumialy belkot to tez sobie daruj i nie pisz tutaj. A jak juz piszesz, to tak zeby kazdy wiedzial o co tobie chodzi, a nie pretensjami jeszcze rzucasz.
Kup szpilke w ASO najlepiej, albo od handlarzy uzywanych czesci, jak poradzil elmer.
Bedziesz cos jeszcze chcial to napisz PW do jednego z moderatorów to otworzą.
Ja zamykam te wypociny napisane bez ładu i składu