Zobacz pełną wersję : Samodiagnostyka kabel problem
Witam dzisiaj zabrałem sie za SD i w poszukiwaniu kabla i zielonej wtyczki nei natrafiłem na ani jedno dopiero po pociągnięciu jednego kabla grubego wyskoczyła wtycza z dwoma kablami identyczna jak z manuala tylko ze nei była ona podpięta do niczego;/ i Teraz pytanie bo zrobiłem tą SD i nic nie wyskoczyło ale czy ta wtyczka nei musi być gdzięs podbpięta?? szczerze martwi mnie to
skolopendra
14-11-09, 19:23
bo zrobiłem tą SD i nic nie wyskoczyło
a powinno? :)
To czy samodiagnostyka działa widać od razu, check engine powinien Ci się zapalić na stałe. Czy normalnie coś jest wpięte do tej wtyczki? Nie.
Czek sie pali cały czas , tylko martwi mnei ta wtyczka dlaczego ona tak luźno wisi nie podbięta do kostki (kostki zielonej nigdzie nie ma;/) a wyskoczyć powinno:) bo za duże spalnie mam:) pewnie sonda
tylko martwi mnei ta wtyczka dlaczego ona tak luźno wisi nie podbięta do kostki (kostki zielonej nigdzie nie ma;/)
Eh... przeczytaj to co napisałem bo nie będę się powtarzał a jak nie wierzysz to przeczytaj instrukcje serwisową.
PS. Czek pali się cały czas niezależnie od tego czy złącze jest zwarte czy nie? Jeśli tak to znalazłeś chyba złą kostkę. Szukaj innej niepodpiętej z dwoma kablami.
OK już rozumie :) nei odczytałem czek pali sie tylko po zwarciu
Czyli nie ma błędów więc całkiem możliwe, że sonda jest w porządku a wysokie spalania jest spowodowane czymś innym. Za ciężka noga? ;) Nawet nie wiem co w samochodzie masz więc trudno zgadywać.
ciezka nei bo krece max do 4tys i shift up a zazwyczaj do 3,5. myśle że sonda lub termostat może jakaś swieca niedokręcona lub skąś lewe łapie
skolopendra
14-11-09, 21:38
za duże spalnie mam pewnie sonda
a jakie ? co do sondy to jedz na stację i sprawdź spaliny
Termostat odpada, jakby był walnięty to by silnik się grzał. Więcej palić może ale kiedy jest zimny nie gorący. Chyba że jest otwarty i się nie zamyka :P
skolopendra znasz jakaś dobra tania stacje w HUCIE>???, ojawy obroty na jednych swiatłach 65000 na drugi 1tys a trzeichc np 800 a czwartych prawie na zero(czyli ok 500) pali 10l i wiecej
skolopendra
15-11-09, 12:18
pali 10l
przy ciężkiej nodze,przy temp blisko zera to raczej norma :D mnie pali 12 :)
tania stacje
nie korzystam z innych jak benzynowe
wymien filtr powietrza i paliwa moze cos pomorze i jakies czujniki temperatur mojemu kumplowi w eg4 pomogło