Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : klima w 5 gen.

Bono
12-06-06, 19:46
Mam problem, jak ustawie klime na zimno, to przy obecnej temp. zewn. wieje mi mniej wiêcej tak samo jak bez klimy:/(przynajmniej ja tak odczuwam). Dwa tyg.temu nabi³em klimê, bo okaza³o, siê, ¿e by³a pusta....mo¿liwe, ¿e poprzedni w³a¶ciciel jej nie u¿ywa³ zim± itd..
W dniu nabicia by³o raczej zimno i klima naprawde mocno ch³odzi³a. Teraz jak sie zrobi³o ciep³o, to nie odczuwa ju¿ siê tego ch³odu....
Pytanie! jak to jest u was? jak mocno ch³odz± wasze klimy, przy tej temp. zewn(ok.26-30 st.)
Czy mo¿e ta klima ju¿ tak ma w civicach?
Czy wiatrak od ch³odnicy klimy zawsze w³±cza siê przy takiej temp.?(od razu po jej za³±czeniu)

mighty
12-06-06, 19:47
cos masz popsute, bo jak ja mialem jeszcze klime w zeszle upaly to chlodzila az milo :)

havok
12-06-06, 20:57
Klima w Civicu jest mocna (mam porównanie do Puga 206 i Carismy). Jak nie czuæ ¿eby dzia³a³a, to sprawd¼, czy ci p³yn ch³odniczy nie wyciek³ i "szukaj dziury w ca³ym".

Bono
12-06-06, 22:16
mo¿liwe, ¿e móg³ p³yn wyciec...jak tylko zarejstruje qpete, to znowu pojade na przeglad...i niech naprawiaj±...lato idzie, z ciep³em nie ma ¿artów:)

i mo¿liwe, ¿e p³yn móg³ znowu uciec, bo za ka¿dym razem jak w³±czam A/C, to uruchamia sie wentylator, pewnie to jest podobnie jak z p³ynem ch³odniczym od silnika(jak jest ma³o p³ynu, to wiatrak dzia³a ca³y czas..)

mic
13-06-06, 08:03
Z tym wentylatorem to niekoniecznie - mi sie wydaje ze on dziala caly czas z zalozenia. Jak przekrecisz kluczyk przy wlaczonym guziku od klimy to tez od razu wentylator sie zalacza mimo ze silnik i sprezarka jeszcze nie pracuja.