Zobacz pełną wersję : Moc żarówek
Siemka. Dorwałem ostatnio żarówki H4 lecz boję się je wsadzić ze względu na moc 100/80W. Dobrze przypuszczam, ze oprawki przy takiej mocy długo by nie pożyły??
Siemka. Dorwałem ostatnio żarówki H4 lecz boję się je wsadzić ze względu na moc 100/80W. Dobrze przypuszczam, ze oprawki przy takiej mocy długo by nie pożyły??
Dziękuję projektantom Hanki że podjęli decyzje o zrobieniu kloszy plastikowych, które topią się lub żółkną od zbyt mocnych żarówek. Niestety tak wielu kierowców zapomina że nie są sami na drodze i ktoś po oczach dostaje tymi wynalazkami.
skolopendra
13-11-09, 15:44
Dziękuję projektantom Hanki
nie dziękuj ,tylko nie zapominaj o xenonach ,które są znacznie chłodniejsze od zwykłych żarówek ,a dają po oczach (czasami) ;)
nie dziękuj ,tylko nie zapominaj o xenonach ,które są znacznie chłodniejsze od zwykłych żarówek ,a dają po oczach (czasami) ;)
Ale lepsze to niż nic :D
Zia lepiej bylo sie skonsultowac zanim je kupiles :p
Powiem wam lepiej. Na rynku pojawiły się pseudo xenony na H4. Są straszne. Oślepią ślepego po raz drugi.
Dużo jeżdząc wiem jak to jest być oślepionym szczególnie nisko siedząc w sportowym aucie. Jednak połowa problemów czy jak kto woli sytuacji oślepienia powodowana jest głupotą nawet najmądrzejszych kierowców bo nie chce im się zajrzeć na stację diagnostyczną i ustawić prawidłowo świateł.