Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryczna regulacja świateł

CzesiOo
12-11-09, 22:40
Witam.
Czy jest możliwość przełożyć z oryginalnych reflektorów silniczki regulacji wysokości do tych :

http://moto.allegro.pl/item813264658_reflektory_honda_civic_09_95_ringi_b lack_soczewki.html

http://moto.allegro.pl/item796106713_civic_95_99_reflektor_prawy_depo.htm l

Na niektórych podobnych aukcjach w opisie informują że są przystosowane, ale czy na 100% Mam pewne podejrzenia co do Angel Eyes.

Z góry dzięki za info :)

drex87
14-11-09, 17:56
nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie w 5D przekładałem z oryginalnych lamp do depo i podeszły bez problemu

Nowy Kubi
16-11-09, 17:31
Większość ringów/clearów/ebajów itp. nie ma regulacji silniczkiem tylko ręczną więc ciężko zamontować silniczek.

marcinlol1987
11-01-10, 12:17
Ja mysle ze to pic kupilem takie angel i nic tam sie nie da zrobic

Młody.J
13-01-10, 12:27
Do depo clear w EG można przełożyć silniczek, w angelach noname raczej nie bedzie takiej opcji.

ygor
13-01-10, 12:31
kurcze ludzie przeciez jest napisane , do pierwszych silniczka nie wlozysz bo jest regulacja manualna , czyli po polskiu za pomoca srubokreta, do drugich wlozysz i beda pasowac - po pierwsze masz taki wpis w opisie przedmiotu , po drugie mialem takie , tylko poliftowe i silniczek wspolgral. , musisz tylko miec odpowiedni typ bo ja np kupilem jedne i nie chcialy pasowac a inne zadzialaly

capote
05-03-10, 22:21
Podepnę się do tematu, chciałbym podnieść "światło" w jednym reflektorze, bo nierówno świecą. Szukać na lampie miejsca do regulacji śrubokrętem? (VI gen.)

lunatyk
31-08-10, 15:11
Odświeże troszkę temat

Mam problem w takiej postaci. Nowe reflektory CARLLO i stare silniczki. Mam wrażenie że ten biały bolec z silniczka jest po prostu za krótki bo po włożeniu silniczka cały reflektor lata. Zastosowałem chwilowo patent w postaci obkręcenia tego bolca izolacją i w ten sposób ustabilizowałem latający reflektor, ale sumienie mnie gryzie bo to rzeźba. Dla porównania w starej lampie ten bolec trzeba było mocno wepchnąć [ az wskoczyła ta głowka ] i dopiero wtedy przekręcić. W tych nowych carllo jest tylko taki długi korytarz a nie ma tej cipki na bolca ;)

Macie jakieś pomysły ?

Honda Civic VI gen SHHMA9
pozdrawiam Michał

zipo_civic
12-02-14, 00:33
siema,
mam mały problem z przednia lampa a dokładnie z jej elekt. regulacja. Mianowicie nie reaguje na zmianę od 0-4,
Druga lampa normalnie pracuje do góry lub w dol w zależności który poziom ustawie. co może być przyczyna i co mogę zrobić żeby moje ufo miało sprawne drugie oko :) ??? pozdr

kurus.mk
13-02-14, 07:58
Prawdopodobnie silniczek do wymiany. U mnie tak bylo, z tym ze nie w ufo. Kupilem uzywke na alledrogo i wczoraj byla wymiana i wszystko dziala jak nalezy. Dodam ze najpierw byla proba czyszczenia stykow itp. w starym silniczku ale to nie pomoglo.

zipo_civic
13-02-14, 18:20
a gdzie w lampie ufo jest silniczek i te styki? gdzie mam tego szukać ???