PDA

Zobacz pełną wersję : słaba antena

Gigabyte
12-11-09, 15:02
Witam!
Mam pytanie odnoścnie anteny w civic'u. Nie wiem jak u Was ale u mnie dobrze obiera jedna stacje. caly czas beznadziejny odbior innych stacji. Co moze byc tego przyczyna ? Dodam, ze radio to PIONEER DEH-4000UB.
Czekam na odp i pozdrawiam

dawidbud1
12-11-09, 15:43
było o tym kilka razy, jak nie więcej...nawet sam miałem taki problem. Musisz sprawdzić dokładnie czy kabel antenowy nie ma przerwy, najlepiej miernikiem...tu masz opisane co ja zrobiłem w tym przypadku:

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=52856&highlight=radio

aha...u mnie de facto problem był na złączu kabla z batem anteny.Tam jest niezwykle delikatny kabel.Niewykluczone że ty masz problem tej samej natury

P.S Proponował bym przenieść do działu Elektryka.

pawulon_
12-11-09, 17:02
Jeszcze tez nie czytalem topica od dawida, mam deh-6000ub i tez mam problem z radiem, ostatnio zaczalem sie zastanawiac nad beckerem jakims bo juz wqrza mnie to jak poza wawą wlaczam search i nic nie znajduje

rmf tylko i radio maryja

buonofani
12-11-09, 17:14
na słaby odbiór może też pomóc wzmacniacz antenowy
np. http://allegro.pl/item801131260_samochodowy_wzmacniacz_antenowy_amp1 _20db_gwaranc.html

skolopendra
12-11-09, 17:18
na słaby odbiór może też pomóc wzmacniacz antenowy

może ,ale często wprowadzają takie wzmacniacze straszne zakłócenia ,i jest do bani

dawidbud1
12-11-09, 17:38
ja bym nie montował takiej pluskwy w aucie.Znajomy zakupił takie coś i zadowolony nie był...no chyba że ktoś lubi słyszeć prace migaczy w głośnikach. D O K Ł A D N E sprawdzenie ciągłości kabla antenowego załatwi sprawe, zapewniam.

TOMEK840123
12-11-09, 17:53
Ja też mam Pioneera DEH-770MP i też mam problem z odbiorem. Dodam że ma nówke antene!!!
Pionki mają beznadziejny odbiór fal radiowych. W celu sprawdzenia wrzuciłem radyjko Sony i różnica ogromna
Ale anteny w cifach i tak są słabe.

pawulon_
12-11-09, 19:01
dlatego teraz mierze w blaupunkt / becker

zdobrym beckerem ciezko, ma ktos HAMBURGA?

fajne jest tez toronto, ale dziura na cd nie potrzebna

glownie korzystam z radia i usb