PDA

Zobacz pełną wersję : Przednia szyba w V genaracjach civica

DRAGi
09-06-06, 18:41
WItam

posiadam Honde Civic Coupe EJ2 V generacji
czeka mnie wymiana przedniej szyby, jednak w warsztacie gdzie ja wymieniam nie moga znalesc mojego modelu w katalogu... i zastanawiają sie zeby mi wstawic szybe z wersji sedan V gen lub wersji HB V generacji

i dlatego moje pytanie:

czy szyba przednia od sedana V gen bedzie pasowala do coupe V gen?
czy moze szyba od Hatchbacka V gen bedzie pasowac do coupe V gen?

moze ktos z was bedzie wiedzial...

prosze o konkrety a nie spekulacje

z góry dziękuje za pomoc

pozdrawiam

Kamil

DzejDzej
10-06-06, 01:05
Z tego co wiem to HB i Coupe sa takie same do srodkowych slopkow wiec ja bym stawial na HB, sedan jest troche inny ale to detale, szyba i tak powinna pasowac... a od EG5 pasuje na 99% bo wszystko inne pasuje wiec szyba tez powinna ;)

DRAGi
13-06-06, 13:00
szyba juz wymieniona i jak sie okazuje... była jeszcze inna niz w HB i Sedanie... włumaczyli mi to tak ze to z tego powodu ze to wersja amerykańska...
ehhh... i jak tu zrozumiec o so chosi... ??
ale najwazniejsze ze juz wymienione i ze wszystko pasuje i z głowy poprostu...

pozdrawiam

Kamil

Lcfr
13-06-06, 21:06
powodu ze to wersja amerykańska...

qrfa....
nie skomentuje inaczej takich stwierdzen....
mam/miałem amerykanki na stany/amerykanki na europe/europejki...
i jedyne co wazne to buda...

MacK
13-06-06, 21:48
była jeszcze inna niz w HB i Sedanie... włumaczyli mi to tak ze to z tego powodu ze to wersja amerykańska...
z tym wytłumaczeniem to pewnie takie sranie w banie, wg. EPC wszystkie trzy szyby mają inne numery czyli pewnie są inne i dobrze że Ci taką jaką trzeba założyli a nie brali od sedana czu kupy

:::JanG23:::
16-06-06, 10:19
Siemka mam pytanko a ile taka impreza cię kosztowała bo mnie podobny zabieg czeka i odrazu małe pytanie co sądzićie o nawiercaniu otworka żeby nie szło pęknięcie dalej
pozdro THX

tomekk
16-06-06, 14:07
co sądzićie o nawiercaniu otworka żeby nie szło pęknięcie dalej

Poczytaj trochę forum, bo już o tym było. Zdania są podzielone - ja osobiście nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań - zamiast wydać stówę na naprawę (na którą chyba nikt nie daje gwarancji), lepiej dołożyć i mieć nową szybę...
U mnie w rodzinie dwukrotnie była podejmowania próba klejenia pęknięcia i za obydwoma razami po kilku dniach pęknięcie szło dalej. Choć to jeszcze zależy od miejsca, w którym jest uszkodzenie...

DzejDzej
16-06-06, 17:51
Szyba z wymiana kosztuje o 300 do 450 zl. Ja plailem z wymiana 425 zł. za pilgingtona.

DRAGi
28-03-07, 15:20
Szyba z wymiana kosztuje o 300 do 450 zl. Ja plailem z wymiana 425 zł. za pilgingtona.

a również zapłaciłem około 425 zł za wszystko, ale koleś mi powiedział ze do HB to wszystko wychodzi taniej... bez komentarza...

przemek.b
30-03-07, 02:26
a gdzie wymienialiście szybe bo i ja musze