Zobacz pełną wersję : Katalizator z EG4 z wydechem z EG6 ???
Mam Civica <3d EG4 d15b2> z kolektorem supersprinta 4-2-1, teraz kupiłem cały wydech z EG6 środkowy i koniec ze względu na większą średnicę.
Moje pytanie: Czy orginalny katalizator z EG4 będzie pasował do reszty z EG6 i czy obydwa mają taką samą przepustowość :?:
Szukajka tu nie pomogła :sad:
EG6 mialo chyba troche inna srednice wydechu. na swoje pytanie odpowiedz wiec sobie sam.
nawet z katem z EG6 to nie podejdzie...
Dlaczego tak twierdzisz :?: Może coś więcej napiszesz. Byłbym wdzięczny.
w EG6 jest dużo większa średnica rur i co za tym idzie złączki są większe,... kata z EG6 nie podpasujesz do kolektora bo sie średnica niebedzie zgadzać i tego poprostu nie skręcisz... i w sumie niewiem co Ci może dać założenie seryjnego wydechu z EG6...
Wszystko napisałem zakładajac posta . W przyszłości planuje jakiś swamp. ( Kolektor supersprinta, który mam kończy się większą średnicą a wydech na 100% pasuje bo sprawdzałem) A co daje większa średnica wydechu :twisted: Użyj szukajki to sie dowiesz.
pozdrawiam
Wszystko napisałem zakładajac posta . W przyszłości planuje jakiś swamp. ( Kolektor supersprinta, który mam kończy się większą średnicą a wydech na 100% pasuje bo sprawdzałem) A co daje większa średnica wydechu :twisted: Użyj szukajki to sie dowiesz.
pozdrawiam
no rzeczywiście napisałeś zakładając posta o "swamp"-ie... ale niewazne- albo Ci kolektor pasuje do wydechu z EG4 albo do EG6 ! a niewiem co Ci może dac wydech o większej średnicy bo to jest seryjny z 2 tłumikami, tylko rury troche grubsze, nie licz ze bedzie lepiej...
Oki, każdy z na s wie swoje. Nie mam zamiaru sie kłucić. Zapraszam do lektury forum :neutral: