PDA

Zobacz pełną wersję : filtr pyłkowy

ffk
08-02-05, 20:34
siemanko, może ktoś wie jak i czy da rade samemu wymienić filtr pyłkowy w civicu 5d 96? Strasznie mizernie działa nawiew i musze coś z tym zrobić. W instrukcji za wiele nie napisali. elo

Furious
08-02-05, 20:38
1. to temat na techniczny
2. bylo juz pare razy
3. Odkręc schowek i zobaczysz wentylator, tam gdzies tez powinien byc filtr jesli go masz :] Tak czy siak oczysc wentylator z lisci i innego badziewia

MartinS
08-02-05, 21:34
jak go wyjmiesz całkiem bedzie o 100 razy lepiej dmuchało:)

Rikoo
08-02-05, 22:56
PIpieram przedmowce ja mialem niecale 2 tygodnie i jak wyjalem to byl tak zasyfiony ze masakra :D

badyl
09-02-05, 07:07
Nie trzeba odkrecac schowka,u mnie nie było a jak go zamontowałem to tez dmucha oki.i sie tak nie kurzy wewnatrz.

ffk
10-02-05, 17:50
cholera, próbowałem się dostać do wentylatora i tego filtra ale nawet po odkręceniu schowka nie mogłem go zlokalizować. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co odkręcić, żeby się tam dostać? Może to wynika z tego, że wszyscy Wy, którzy podpowioedzieliście mi macie trzydrzwiówki lub coupety a ja mam 5D '96. Wiem, że to śmieszne ale posiadam auto dopiero od 2 miesięcy i jestem całkowitym laikiem.
:cry:
pozzzzdro

Gruszka
10-02-05, 18:03
Sposob wymiany tego filtra zalezy od tego czy auto ma klimatyzacje, czy nie. Jesli jej nie masz, to nie ma koniecznosci demontazu schowka. Wystarczy namierzyc reka zaslepke, do ktorej przymocowana jest ramka z filtrem (dwa zatrzaski sa) i wysunac ja energicznie pionowo w dol. Jesli natomiast masz klimatyzacje, to sprawa sie komplikuje. Trzeba odkrecic schowek (dwie sruby) a potem metalowa poprzeczke (taka pozioma, co sprytnie blokuje filtr). Nastepnie wyjac zaslepke z ramka i filtrem (tym razem do siebie). Proste.

Powodzenia,
Gruszka

Maci3k
11-02-05, 00:47
Filtr przeciwpylkowy w 5d 96 znajduje sie pod schowkiem, dokladnie nad nogami pasazera. W pozycji pionowej, nalezy go wyjac poprzez pociagniecie klapki mocujacej energicznym szarpnieciem w dol.....

boomer
11-02-05, 09:20
Odkrecasz schowek, odkrecasz metalowa belke, i masz zaslepke do filtra. Opis dla 5d MB z klima. bylo o tym milion razy a po drugie to faktycznie na techniczne, wiec blokuje bo wyjasnione i bylo i przenosze na techniczne. A was prosze o
1. Sprawdzic czy tematu nie bylo wczesniej w archiwum
2. Zastanowic sie ktore forum