PDA

Zobacz pełną wersję : Podłączenie herców i skrzynki do wzmaka

p4nicz
08-06-06, 16:15
Witam !
Zadawalem juz kiedys pytanie dotyczace mojego sprzetu (oraz jego podłaczenia) ale troche sie zmienilo i mam pare wątpliwości...

na poczatek moze to co mam:

1. Urzadzenie sterujace: ALPINE CDA-9812RB
http://img18.imageshack.us/my.php?image=alpina0dk.jpg

2. Wzmacniacz: BLAUPUNKT GTA 4100
http://img18.imageshack.us/my.php?image=wzmachol8bd.jpg

JEST TO WZMACNIACZ 4 KANAŁOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ MOSTKOWANIA NA 3 , 2 KANAŁY
MOC 4 X 100 WAT LUB 2 X 320 WAT
Zmienny Filtr górno- i dolnoprzepustowy
Podbicie basów (Bass Boost) 0/9/18 dB przełączane

3. Glośniki: HERTZ ESK 165

4. Skrzynia Basowa: PhonoCar BIG THUNDER 600Watt
http://img18.imageshack.us/my.php?image=skrzynia4vj.jpg

PYTANIA:

1. Czy wzmaka mostkować i podłączać TYLKO tubke... czy podłączyć tubke ORAZ herce pod wzmaka (bo wiadomo ze ładniej zagrają na wzmaku) ... nie znam sie za bardzo na car-audio i nie wiem czy parametry mojego wzmaka pozwolą na podlączenie obu rzeczy <- to jest glowny dylemat

2. Herce w boczkach podłączyć pod seryjne kable ? czy przeciągać (wolal bym nie bo ciezko jak holera) grubsze z miedzi beztlenowej (tylko nie piszcie mi ze przeciągać bo wiadomo ze lepiej bedzie) ... po prostu czy seryjniaki "dadzą rade" w obsłudze Państwa Hertz ? [pytanie to uzaleznione od pyt nr 1]

aha i takie jeszcze jedno male pytanko :) gdzie DOKLADNIE (byl bym wdzieczny za foto) przeciągnąć (z pod deski rozdzielczej do aku) ten grubaśny kabel zasilający od wzmaka... szczerze mowiac to mam jedną taką dziurke :grin: ale wolal bym jej juz nie poszerzać (bo nie wiem czy wogole by sie zmieściło to wszystko) bo idzie juz tamtędy "jakis" kabel oraz kable do syreny i do indiglo

[zeby nie bylo niepotrzebnych pytań oraz jazdy to dodam jeszcze tylko ze: TAK drzwi głusze]

z góry muczos TeHaiXos

_Qba_
08-06-06, 16:28
ad.1 przednie kanaly ze wzmacniacza na przod, dwa tylne zmostkuj i na skrzynke. filtrami sie juz pobawisz
ad.2. kable koniecznie zmien. seryjnych po sciagnieciu izolacji prawie nie widac :/ minimum 1,5mm2 daj

z tym kablem to rozumiem ze nie wiesz jak wejsc do kabiny od aku????
masz ponizej aku lekko w prawo otwor zaslepiony guma. dalej sobie poradzisz

powodzenia :)

p4nicz
08-06-06, 16:49
ad.1 przednie kanaly ze wzmacniacza na przod, dwa tylne zmostkuj i na skrzynke. filtrami sie juz pobawisz
ad.2. kable koniecznie zmien. seryjnych po sciagnieciu izolacji prawie nie widac :/ minimum 1,5mm2 daj
TAK MYŚLALEM I TAK TEZ ZROBIE !! !! !!

z tym kablem to rozumiem ze nie wiesz jak wejsc do kabiny od aku????
masz ponizej aku lekko w prawo otwor zaslepiony guma. dalej sobie poradzisz
Wlaśnie o tamtym otworze pisalem ... no ale coż zmiesci sie i jeszcze jeden przewod

powodzenia :)
Dzięki ;]

kenny
08-06-06, 19:46
JEST TO WZMACNIACZ 4 KANAŁOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ MOSTKOWANIA NA 3 , 2 KANAŁY
MOC 4 X 100 WAT LUB 2 X 320 WAT

Skrzynia Basowa: PhonoCar BIG THUNDER 600Watt

Glośniki: HERTZ ESK 165

Jak dla mnie to wzmak za mały i tego nie pociągnie, ale może się nie znam.
:roll:

ppm702
09-06-06, 09:32
wzmak zawsze można wymienić, a z kablami do drzwi lepiej zmień, ale na seryjnych też da radę. Chcoiaż wiadomo, że to nie będzie to samo.

Wzmak mostkuj na 3 kanały. Kanał zmostkowany pod woofer, dwa pozostałe pod system przedni.

emg
09-06-06, 11:11
Ta skrzynia fonokała to kibel i da radę z tego wzmacniacza, ale to będzie miało z basem tyle wspólnego co donald z kaczorem

p4nicz
13-06-06, 01:02
Ta skrzynia fonokała to kibel i da radę z tego wzmacniacza, ale to będzie miało z basem tyle wspólnego co donald z kaczorem

wiesz skminilem se ten caly sprzecior W KOMPLECIE za prawie DARMO !! i mysle ze nie jeden chcial by taki "kibel" w swojej furmance... gdybym byl takim milionerem jak Ty to pewnie tez bym mial najlepszy sprzecior na forum... a tak BTW to zapytanie brzmi "jak to podlaczyc" a nie co Ty sądzisz o mojej skrzyni basowej... mimo to elo.