PDA

Zobacz pełną wersję : Mam problem z radiem Alpine:(

januwek
08-11-09, 16:12
Tak jak w temacie, mam problem z radiem Alpine model CDE-9880R. Radio kupiłem niecały rok temu nowe w saturnie. Na przedłużaczu mam podłączone USB pendriva 4 gb i jak słucham muzyki z USB to dość często radio samo przeżuca na muzykę z radia. Co może być tego przyczyną? W instrukcji nie znalazłem nic, może radio ma jakąś taką funkcje?? A może jakiś wirus na USB tak robić? Lub kabel niełączy czy po prostu radio się psuje i musze na gwarancję oddać??? Będe wdzięczny za pomoc....

sebush
08-11-09, 16:17
a podpinales bez przedluzacza ?

BealteMazi
08-11-09, 22:06
u mnie w alpine np przezuca z muzyki np pendrive na radio ale tylko kiedy sa wiadomości

ziolo
08-11-09, 22:22
Co do przerzucania gdy w radiu lecą wiadomości to dzieje się tak dlatego, ze jest włączona taka opcja.

Co prawda ja mam Clarka 788, ale u mnie czasami też tak się działo jak pendrive trochę się poruszył i nie łączył. Jeśli możesz to odłącz ten przedłużacz i sprawdź pod wyjściem z radia. A jeśli nie to zapuść sobie muzę i poruszaj nośnikiem w gnieździe. Jeśli się włączy radio to wiadomo czemu tak się dzieje..

Nowy Kubi
08-11-09, 23:55
Obstawiałbym przypadkowe włączenie opcji wiadomości. Chyba TA albo jakoś tak.
Pod którymś cyfrowym przyciskiem jest z shiftem ta opcja w trybie radia w moim alpiniście.

januwek
09-11-09, 09:35
W sumie to nie zwróciłem uwagi czy to się nie przełącza czasem na wiadomości. No i podobno jest taka funkcja, Ide jeszcze raz przestudiować instrukcję no i póżniej spróbuje z tym usb...

próbowałem ruszać tym usb i nic sie nie dziej. zrobiłem reset radia i z wyświetlacza znikneło mi kilka ikonek i narazie jest ok...

ziolo
09-11-09, 17:13
Wlaśnie patrzę do manuala od mojego clarka i właśnie tak to się nazywa: TA.

Pozdrawiam;D

januwek
09-11-09, 17:28
Wieklie dzięki za pomoc..:) u mnie w instrulcji nie mam opisanych tych opcji ale dostałem płyte do radia i dopiero tam znalazłem opisy:)