Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Chlodnica d15b7

Lynx
08-06-06, 00:46
Witam, musze wymienic chlodnice bo zaczela przeciekac. Mam szukac czegos z jakiegos rozbitka, czy lepiej wziasc nowke np stad:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=107779861
Czy orginal jesty wydajniejszy? Ma to znaczenia ktora wybiore, bo ceny sa praktycznie identyczne?

MacK
08-06-06, 08:44
weź nową bo ta z rozbitka może zacząć cieknąć za chwilę i będziesz w punkcie wyjścia

Piotrek Klag
08-06-06, 08:53
weź nową bo ta z rozbitka może zacząć cieknąć za chwilę i będziesz w punkcie wyjścia
ja mam odpukac w niemalowane takowa juz od 9 miesiecy - przejechałem conajmniej 20.000 km. Wszystko jest git. Zalezy po prostu w jakim stanie jest chłodnica - jedno jest pewna jest na pewno lepsza niz każdy zamienik jezeli sama w sobie jest cała i zdrowa.

Ja kupiłem od znajomka który chłodnice naprawia - poogladał i dał z czystym sumieniem ;)

p.s. Lynx - jak padła Ci chłodnica to wkrótce czas na pompe wody - przygotuj sie na to....

ppm702
08-06-06, 12:21
weź nową bo ta z rozbitka może zacząć cieknąć za chwilę
to też moja opinia

Lynx
09-06-06, 11:59
Biore nowka.

p.s. Lynx - jak padła Ci chłodnica to wkrótce czas na pompe wody - przygotuj sie na to....
A to jakas regula? Przypuszczam ze chlodnica poszla mi dlatego, ze auto bylo stukniete z przodu i radiatory na chlodnicy byl dosc mocno powyginany. I wlasnie z jednego zalamania zaczoly sie przecieki.

Bono
09-06-06, 12:12
A to jakas regula? Przypuszczam ze chlodnica poszla mi dlatego, ze auto bylo stukniete z przodu i radiatory na chlodnicy byl dosc mocno powyginany. I wlasnie z jednego zalamania zaczoly sie przecieki.

dokładnie jak u mnie...okazało sie, że auto miało lekką stłuczkę w prawy róg i w chłodnicy zostały pokiereszowane radiatory. W tydzień po zakupie i troche żwawszym użytkowaniu auta, zaczeła cieknąć w tym miejscu, aż do poziomu 1,5 l na dzień:) wczoraj ją wymieniłem co prawda na używke(cena), ale już jest spokój z wyciekami. Chłodnice z reguły ciekną po stłuczkach, albo skorodowaniu radiatorów.

Mordziaty
17-08-06, 20:28
mam takie pytanie czy chłodnica w d15b2 i d16z6 jest ta sama?