Zobacz pełną wersję : kupię nagrzewnicę
pilnie potrzebuję nagrzewnicę do
civic 11/1998 r. 1,4 kombi /silnik d14a8/
(ważne: nie anglik)
kupiłem właśnie na allegro nagrzewnicę i okazało się że gościu zrobił mnie na szaro - wcisnął wersję od anglika i nie pasuje. ciul już z kasą ale mam rozbebeszony samochód i nie ma sensu go dwa razy składać i rozkładać)
tel 692 916 034
Czemu pytasz tutaj? Jest dział kupię, daj anons a Handlarze się do ciebie odezwą napewno.
Sorki, że nie na temat ale mam pytanie do autora tematu: jak jest z wymianą nagrzewnicy w hondzie? dużo jest roboty? trzeba ściągać kokpit? zmieniasz nagrzewnicę z powodu wycieku?
wątek już nieaktualny.
u mnie problem zaczął się najprawdopodobniej od delikatnego przedmuchu pod uszczelką (robiło się ciśnienie w układzie chłodzenia i od tego nagrzewnica "puściła" na szwie)
objawem był płyn chłodniczy na wykładzinie pod nogami pasażera oraz mocno parujące szyby jak dałem ciepły nawiew.
co do wymiany to trza jednak rozebrać cały kokpit i deskę rozdzielczą, (mam wersję z klimą i choś w książce było napisane że trza będzie ją rozłączyć to mój mechanik poradził sobie bez rozszczelniania rurek klimy).
BARDZO istotna rzecz : nowej nagrzewnicy w sklepach nie mają - przynajmiej w tych co pytałem; do ASO nawet nie śmiałem dzwonić :-) ;
na allegro są ogłoszenia z używkami ale trzeba uważać - mnie gościu zrobił na szaro i wcisnął wersję co pasuje do modelu z kierownicą po prawej stronie (mały ważny detal - rurki wychodzące z nagrzewnicy zgięte są w przeciwną stronę........
uzupełnienie do poprzedniego wątku: oczywiście uszczelki pod głowicą