PDA

Zobacz pełną wersję : Odcina,dławi,gaśnie przy 3,5 tys obrotów:(( accord 2,0Pomocy

kafi333
07-06-06, 10:36
Witam
Ostatnio w warsztacie wymieniałem całe przewody paliwowe bo były strasznie skorodowane, jadąc z warsztatu odrazu w 150 km trase jechałem na głebokiej rezerwie ze prawie nie było juz paliwa,zjechałem na Neste i włałem sobie za 100 zł. Po zjechaniu ze stacji samochód automatycznie zgasł, i od tamtej pory dławi sie i nie chce isc wyzej niz 3,5 tys obrotów :( czasem strasznie szarpie i gasnie gdy dojezdzam do swiateł.Dolałem shell V-power i problem ten sam:( Pomyslałem ze zciągnąłem wszystkie brudy z baku jadac juz prawie bez paliwa,więc dzis wymieniłem filtr paliwa ktory znajduje sie pod maską. Ale nic sie nie poprawiło,dziwne jest to ze na zimnym silniku samochoód chodzi normalnie a po kilku km sytuacja jak wyzej:(((
Ktos mi powiedział ze moze to wina pompy paliwa ktora jest juz niesprawna i na wysokich obrotach nie daje tyle paliwa ile trzeba ale przeciez na zimnym tez by dławił. Czy na komputerze po podpięciu auta wykazało by usterke??
I gdzie na terenie Warszawy w miare tanio i rzetelnie mogłbym autko podpiąć??
Auto to accord 2,0 95 r
Prosze o pomoc:((((
pozdrawiam
Kamil

Wombat
07-06-06, 10:46
podpiąc pod co? nie ma go pod co podpinać. trzeba diagnozowac usterke. Jedź na Parowcową 4 albo do US Motor w Nadarzynie

ppm702
07-06-06, 12:08
ewentualnie na diagnostykę na Mrówczą

maciekha
07-06-06, 15:40
Tez tak miałem i to byla sonda lambda! niech na diagnostyce sprawdzą napiecie na sondzie.
Ale najpierw jak juz pojezdzisz , jest nagrzany, i sie dlawi , to sprobuj sie zatrzymac, wylaczyc calkowicie silnik, (wyciag kluczyk) i ponownie zapal, i jedz dalej , jak przestanie na kilka km szarpać to ja obstawiam sonde. A jak dalej bedzie szarpał to pompa paliwa albo cos z wtryskiem. Acha, no nie wspominales nic czy masz LPG, bo to by duuuuzo wnosiło do sprawy.
NO i przewody wysokiego napiecia mogą nap.......ać

acha, a "podpiąć " to sie mozna pod żone sąsiada ;-)

kafi333
15-06-06, 19:51
Podpiąłem go nareszcie pod komputer i wykazało ze katalizator sie zapchał, więc postanowiłem go wyciąc i wstawic strumienice i teraz smiga juz jak nalezy :D

davidoff
25-06-06, 16:52
A ktos moze wie co moze byc z autem tzn accord cpe 94- 2.2 aut. kiedy wywala błąd nr 4.- czujnik polozenia wału korbowego lub jego obwód? Auto gasnie po nagrzaniu sie, chociaz nie zawsze tylko wtedy. Odpalam ,jade po 10-15 minutach zatrzymuje sie na swiatlach i kiedy ruszam najczescie przechodzi w tryb awaryjny i wywala check engine, badz gasnie.Oboty chyba troche za niskie sa ok 500-600. Swiece wymienione, przebic nie ma, podcisnienie tez ok. Nie mam mozliwosci pojechania do jakiegos normalnego serwisu bo auto jest 1000km od Polski i tylko tam czasami nim jezdze.

Gr00bY
26-06-06, 09:09
Uszkodzony masz właśnie czujnik położenia wału lub jego obwód. Kup w Polsce taki czujnik - wymień i będzie ok. Swoja drogą ten czujnik to stała bolączka np. opli...

Wombat
28-06-06, 09:56
Podpiąłem go nareszcie pod komputer i wykazało ze katalizator sie zapchał,

a mógłbys napisac JAKIM CUDEM podpieli ci go pod komputer i jakim cudem komputer pokazał usterke "zapchany katalizator" ?

A ktos moze wie co moze byc z autem tzn accord cpe 94- 2.2 aut. kiedy wywala błąd nr 4.- czujnik polozenia wału korbowego lub jego obwód?

Akurat taki błąd jest bardzo czesto jak jest luz na wałku aparatu zapłonowego (łożysko aparatu) wtedy czujnik położenia wału wariuje

davidoff
28-06-06, 17:16
A ktos moze wie co moze byc z autem tzn accord cpe 94- 2.2 aut. kiedy wywala błąd nr 4.- czujnik polozenia wału korbowego lub jego obwód?

Akurat taki błąd jest bardzo czesto jak jest luz na wałku aparatu zapłonowego (łożysko aparatu) wtedy czujnik położenia wału wariuje[/quote]

Czyli pozostaje wymiana aparatu zaponowego? Mozna go jakos podleczyc ?

Wombat
29-06-06, 12:17
można go podleczyć, trzeba wymienic łozysko i uszczelniacz

davidoff
29-06-06, 13:02
Wczoraj dobralem sie do tego aparatu i w srodku jest jak nowy- nie wiem czy na 100% to jest to bo widzialem juz tak usyfione aparaty a ten jest jak nowy, zero okopcenia , zero jakiegokolwiek zuuzycia.
Czy moglby mi ktos jeszcze powiedziec gdzie jest ten czujnik polozenia walu bo nie moge go znalezc a mechanika tu niestety nie mam na miejscu. Wczoraj wykonalem test drive i wywalilo mi blad dopiero po ok 15-20 min jazdy. Nie wiem czy wplyw na to ma temperatura ale praktycznie zawsze dzieje sie to dopiero po zagrzaniu silnika.

Gr00bY
02-07-06, 09:08
Zaraz zaraz :D Czujnik Halla w aparacie zapłonowym to chyba co innego niz czujnik połozenia wału taaak?

davidoff
02-07-06, 09:58
no wlasnie. :D Co ma wspolnego czujnik polozenia walu z czujnikiem w aparacie zaplonowym? Moze sie myle ale blad nr 4 ktory u mnie wystepuje dotyczy czujnika polozenia walu korbowego. Moze to ktos wyjasnic? Jak dostac sie do tego czujnika i czy rzeczywiscie jest taka mozliwosc aby komputer wyalal check po jakis 15 minutach , kiedy auto sie juz nagrzeje?

Wombat
03-07-06, 03:17
Co ma wspolnego czujnik polozenia walu z czujnikiem w aparacie zaplonowym?
Miejsce montażu?
CRANK SENSOR
CYLINDER SENSOR
TOP DEAD CENTER (TDC) SENSOR
sa w aparacie zapłonowym w OBD I. Potem w np H22A kiedy weszło OBD II czujnik położenia wału wylądował w pompie oleju a pozostałe 2 zostały w aparacie. Ale OBD II to rok chyba 95 i wyżej kiedy wszedł Jak ma twoja konstrukcja z 94 - nie wiem.

davidoff
03-07-06, 10:02
No wlasnie jak jest w moim F22B5 - to jest coupe , produkcja 1994?
Dzisiaj przekladam aparat i wyjdzie w koncu co i jak.

Wombat
03-07-06, 15:51
wg mnie w tym roczniku masz OBD I i wszystko w aparacie.

davidoff
03-07-06, 22:30
Tak masz racje Wombat , aparat przelozony i tym samym wszystko jest juz ok. Nie wiem do konca czy sam czujnik byl z defektem czy tak jak sugerowales wałek w aparacie mial luz bo przełożyłem cały aparat na inny używany. Dzięki wielkie za fachową poradę! Pozdro