PDA

Zobacz pełną wersję : zamek / klapa bagażnika

endriu21
06-11-09, 21:23
witam,

dziś zauważyłem taki problem ze nie gaśnie mi kontrolka od klapy jak i również nie gaśnie oświetlenie bagażnika, klapa zamyka się normalnie.

pyt 1 czy to może być wina czujnika w zamku czy coś innego ??
pyt 2 jeśli to czujnik to jak to naprawić żeby było dobrze ??
pyt 3 jak zdjąć ta plastikową osłonę pokrywy bagażnika, zdjąłem dwie spinki i dalej boje się ze coś urwę ??

będę wdzięczny za ogólne porady jak to zrobić żeby było dobrze

ps auto to ej9

dzieki

skolopendra
07-11-09, 10:09
wyreguluj rygiel zamka.

Nemereth
09-11-09, 01:11
pomoze tez wyjecie zarowki :P i tak jest tyle potrzebna jak choroba, duzo nie daje :P

kedzior.kedzior
09-11-09, 23:37
pyt 3 jak zdjąć ta plastikową osłonę pokrywy bagażnika, zdjąłem dwie spinki i dalej boje się ze coś urwę ??

Ad. pyt 3

Zdejmujesz te dwie spink,i nastepnie masz dwa zatrzaski w okolicach tych dwuch spinek odginasz tak żeby puściły od osłon z nadkoli, nastepnie cały plastyk - osłone od tylnej burty - energicznie "ciagniesz" od dołu w swoim kierunku odginając dół osłony w kierunku srodka auta

hmmm chyba mniej wiecej dobrze napisałem

jak zdejmiesz to sam stwierdzisz że bułka z maslem ;)

siemens_15
10-11-09, 02:16
pomoze tez wyjecie zarowki :P i tak jest tyle potrzebna jak choroba, duzo nie daje :P

Świetne rozwiązanie problemu. Jak się zapali Koledze CHECK to też polecisz wyjęcie żarówki?

Nemereth
12-11-09, 22:40
To tylko zaroweczka z instalacji oswietlenia wewnetrznego. Ciekaw jestem tylko czy pali sie zawsze czy tylko np na przekreconej stacyjce, jesli na stacyjce lub pozycyjnych/dziennych to pytanie czy ktos kiedys nie grzebal w instalacji i blednie nie doprowadzil kabelkow.