Zobacz pełną wersję : Pytanie odnosnie CB
Witam mam pytanko odnosnie kabelka cb. odrazu pisze ze szukalem na forum i nie znalazlem pod roznymi haslami :( V gen HB i kabelek od anteny. antena magnesowka wiec sciagana wielokrotnie a ktoredy kabel bo jak dam ja przed szybe tylnia to na uszczelce mam wygniecenie tam gdzie kabel i robi sie szpara przez ktora leje sie woda jak to u was wyglada ?? ktoredy go puscic zeby bylo ok i przy okazji gdzie montujecie cb bo pod schowkiem wydaje mi sie zadaleko nawet zeby cos regulowac w czasie jazdy i mysle zamontowac go kolo siedzenia pasazera na tunelu ale znow siedzenie nie bedzie sie dalo przesunac do konca jak bedzie ktos wsiadal do tylu ale to i tak lepsze miejsce niz pod schowkiem prosze o porady z gory dziekuje pozdro :)
ja normalnie puszczam tylnią szybą i nic mi nie leci do środka
a mi wlasnie leci :( dzis je montowalem i dalem kabel na dole szyby jedynie tamtedy mi najmniej cieknie
a próbowałeś górą.? pod lotką. Ja tak miałem i nigdy nie zauważyłem kropli wody.
Kabel górą w szparze między dachem a lotką, potem ładnie pod boczkiem w bagażniku, dalej pod tylną kanapą, następnie wchodzi w środkowy tunel koło ręcznego i wychodzi przy konsoli środkowej :) jak zrobić to raz a porządnie i zaopatrz się w dobrą antenę do CB. Jak masz szajsowną i wszystko poprowadzisz pod tapicerą to będzie Cie ****ica brać gdy przyjdzie myśl na nową antenę bo trzeba będzie wyjmować stary kabel i kłaść nowy :P
ja mam puszczone przez uszczelke tylniej szyby i nic nie leci.. a radyjko mam miedzy tunelem a fotelem pasazera bo nie chcialem nic wiercic w plastiku..
probowalem pod lotka i wszedzie po bokach niestety lalo sie wszedzie nie wiem czemu dalem nawet kabel przez gumowa rurke ktora prowadzi kable z podsufitki ale ze to magnesowka i trzeba ja chowac nic mi to nie dalo bo przy chowaniu jej spowrotem do auta kabel znow zaginal uszczelke ostatecznym rozwiazanie bylo dac kabel na laczeniu tylnej klapy przy zamykaniu na samej gorze stamtad wychodzi pod szybe na dole i prawie nie cieknie i tak juz musi zostac niestety
Jak masz dluga konsole, to kupujesz kieszen http://allegro.pl/item800052049_kieszen_ramka_cb_radio_wszys_modele_ polkieszen.html ,wsadzasz zamiast schowka na kasety i masz profi zamocowane radio
wiem wiem ;) niestety nie jest dluga ;(
tubis, u mnie mam tak zamontowane CB: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0b55e4c5c45a173e
wow niezla koncepcja ;) heeh dzieki za propo juz zalozylem jednak na dostrajaniu okazalo sie ze mam gowno a nie antene ;) mini mag 27 sie do niczego nie nadaje w serwisie powiedzieli mi ze nawet takiego gowna nie dostrajaja bo nic nie da ;] i czeka mnie wymiana antenki na cos pozadnego ta mialem wsumie za friko po za pkt zebrane z ojca karty VITAY ;) wiec mi to rybka :) tylko teraz sie bede zastanawial co kupic jakiej dlugosci i jak zamontowac... :)
jak chodzi o magnes to moge polecic husltera IC 100, niedrogie a jako antymisiak wystarczy...
jak jezdzisz czesciej w trase to wez sirio ML 145...
oczywiscie magnes to jedna z opcji;)
antymisiaka juz mam hehe ;) nie zadowala mnie on wogole :] slysze na 20km a nadaje na tyle co kolesia widze :] wogole nie jestem zadowolony :/ kolesie w serwisie mi polecali rozne ale nie mialem kasy tyle i cos w weekend dopiero moze kupie do 200zl :) a co do sirio ML 145 to na allegro widze zroznicowane cenki :| od 75 do 250 co to i czemu tak heh ? a na antenka bede sie musial powaznie zastanowic bo nie chce takiej kichy jak ta a jak kupie u nich to mam dostrajanie w cenie wiec musze cos u nich wybrac tylko nie wiem czy na stale na kant dac gdzies przy klapie np czy magnes ? poradzcie i nie zapominajcie zze mam ta glupia uszczelke (chyba stara :( ) przez ktora sie wszedzie leje gdy jest kabel jedynie na dole szyby jak dam to ok
Nie wiem gdzie widziałeś Sirio ML 145 za 250zł...
Tu masz http://www.allegro.pl/item817201379_antena_cb_sirio_ml_145_guma_wysylka_ kurierem.html
W marketach widziałem ok 150-170zł.
Ja od lat z nią jeżdżę, stawiam na środku dachu(przewód przez drzwi), a po skończonej trasie wrzucam w okolice tylnej kanapy :) Przewód idzie w progu i wychodzi pod plastikiem pasów na podłodze.
Radio - z przyzwyczajenia - mam zamontowane z lewej strony, tam gdzie są bezpieczniki przy dźwigni otwierania maski, na stałe.
Oczywiście najlepsze są dłuuugie montażówki, optymalnie na środku dachu, inaczej antena działa kierunkowo.
Dla mnie najlepszym kompromisem było Sirio ml 145, bo nie ma lepszej magnesówki, a dziury wiercić nie chciałem.
Pozdrawiam
Kabel antenowy puść zamiast kabla antenowego do radia, znaczy w słupku lewym przednim, dokup końcówkę czyli całą zaślepkę/ten plastok w którym siedzi antena do anteny wkręcanej i masz problem z głowy.