Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic nie odpala, nie swieci sie zielony kluczyk

carbondioxide
06-11-09, 11:26
Witam, mam problem z odpalaniem mojego civica VII generacji. Po włożenia kluczyka powinien mignąc zielony kluczyk, niestety w połowie prób nie swieci nawet na chwile i auto nie odpala, ale kręci. Po kilkunastu próbach w końcu pojawia się kluczyk, po chwili gaśnie i auto odpala. Zazwyczaj dzieje się tak, gdy auto stoi na zimnie dłuższą chwilę, myślę, że te dwa fakty należy ze sobą wiązac. Auto jest powypadkowe, sugerowano, że to wyłącznik wstrząsowy, ale wtedy powinien palic tylko po wcisnięciu go, a nie wybiórczo. Proszę o pomoc, ewentualnie namiary na kogoś, kto potrafi to naprawic ze Śląska.

ygor
06-11-09, 11:37
jak dla mnie to immobiliser - cos musi sie nie laczyc ... masz drugi kluczyk ? sprobuj drugim kluczykiem , moze immo w kluczyku padlo

cart
06-11-09, 22:12
Podjedź do kogoś kto dobrze ogarnia elektrykę, coś Ci immobiliser szwankuje.

tomek
07-11-09, 09:35
też obstawiam immobiliser

LemonR
08-11-09, 08:54
TU (http://autoban.com.ru:8080/manual/CivHtml/22-245.htm)masz opis jak diagnozować imobiliser.

lukamila
08-11-09, 19:11
Tez uwazam ze to immobiliser w kluczyku. Jak masz drugi kluczyk to sprobuj tamtym, ja nie mam drugiego kluczyka wiec dorobilem sobie zwykly i wtedy faktycznie kontrolka zielona sie nie zapalała po włozeniu i auto nie odpalalo. Dorobilem sobie profilaktycznie zeby miec wzor gdyby z głównym cos sie stało, a kluczyk matka w serwisie kosztuje 500 zł.