PDA

Zobacz pełną wersję : Uzywana Honda Civic

Mazur89
06-11-09, 09:10
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Mam małe zapytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Zastanawiam się nad zakupem auta. Zależy mi na niezawodności i względnie pojmowanej oszczędności i tu marka honda wpisuje się idealnie. Do wydania mam kwotę 10tys. złotych. max 12tys. i Tu kilka pytań:
-Droga honda 5 gen, czy tańsza 6gen?
-Na co zwracać uwagę przy używanych hondach? O co pytać czy było wymienione przez właściciela?
-Czego się na 100% wystrzegać?(nie pytam tu o komisy czy nieuczciwosć wlaścicieli, tylko o wady danych modeli:) )
-Jakie są realne przebiegi aut 5 i 6 gen.

Z góry dziękuję za pomoc, jeżeli powtórzyłem temat, to prosił bym ewentualnie o podanie linka.
Pozdrawiam.
Mazur.

mixturant
06-11-09, 09:15
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=36501

klapejron
06-11-09, 10:18
Realny przebieg 13 - letniego samochodu to przedział między 250 a 300 tys. km. Ostatnio widziałem civa (z wyglądu bardzo ładny) i na liczniku miał 460 tys. Są na allegro ogłoszenia civiców sprowadzonych z Niemiec, 14-letnich, z przebiegiem 150 tys. za 5700 + opłaty, ale... reszte dopowiedz sobie sam.

Skoti
06-11-09, 10:58
to jest 150tys plus 150tys gratis :). jak już to lepiej 6gen niż 5gen ale to zależy który ci się bardziej podoba.
Jest wiele tematów wystarczy cierpliwie poszukac.

Mazur89
06-11-09, 18:47
Dzięki bardzo za linki i podpowiedzi!
5gen jajko podoba mi się bardziej, jest super zgrabny, a sylwetka nie straciła uroku mimo lat :).
Ale jednak 6 gen wydaje się być większy co dla 2metrowego faceta jak ja jest ważne, no i więcej można ich spotkać z ABSami i poduchami, a bezpieczeństwo też gra dla mnie dużą rolę, o czym nie wspomniałem wcześniej.
No nic idę dalej przekopywać forum, jeżeli ktoś poda jeszcze jakieś ciekawe linki będę wdzięczny :).
Pozdrawiam!

sky83
06-11-09, 18:54
Za tą kase nie można sie nastawiać na niewiadomo co.Wiadomo,auta mają już swoje lata i części trzeba wymieniać nie z tego względu,że się psują,a po prostu naturalnie zużywają. W autach użytkowanych na polskich drogach przyjrzałbym się uważnie zawieszeniu,ponieważ jest ono relatywnie drogie w naprawie w przypadku Civica (wielowahaczowe zawieszenie,brak rozsądnych zamienników amorków- porządne kayaby to ponad 200 zł za sztuke itd. )

kenny
06-11-09, 20:22
Dobra, koniec tego dobrego. Mazur, masz pełno tematów na ten temat. Zacznij czytać.