Zobacz pełną wersję : czego uzyc do wypolerowania lamp
Mam juz troche lampy zmatowiale i chcialbym je wypolerowac z zewnatrz a nie wiem czym, aby byly jak nowe.
jacekm8423
05-11-09, 12:03
bedą jak nowe jak kupisz nowe :P tak serio to kup papier wodny( ja używałem APP) gradacji 1200, 2000 i 2500 chyba że masz mocno zmatowiałe, ja u siebie musiałem uzyć gradacji 800 i w zwyż wszystko oczywiscie z użyciem wody bo to piapiery wodne a na koniec pasta G-3 farecla szmatka i jedziesz :P chyba że masz polerke to wtedy lepiej, ja niestety działałem ze szmatka bo nie mam polerki ale efekt nawet spoko wyszedł
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27630&highlight=lampy
rozumiem ze usuwanie nalotu na lampach trzeba robi po wewnetrznej stronie klosza., a nie po zewnetrznej
jacekm8423
05-11-09, 13:11
po zewnętrznej...
Na podanym powyzej linku lampy koles szlifuje i poleruje od strony wewnetrznej wiec teraz juz nie wiem
jacekm8423
05-11-09, 13:49
heh zrób jak chcesz... jak robiłem u siebie od zewnątrz...inni tez robili od zewnątrz
nie no pytam bo nie wiem gdzie szlifowac zeby nie zepsuc lamp calkowicie
wszystko zależy od tego czego potrzebujesz
te lampy z linku były zawalone i od wewnątrz i od zewnątrz wiec sama zewnętrzna obróbka nic by nie dała...
link dałem po to by pokazać jak i czym-bo takie pytanie było w tytule.
Czym to chodzilo mi o jakas paste lekkoscsierna czy cos takiego a jak tzn co nalezy szlifowac i z której strony. Jezeli chodzi czyl to na pewno zrobie to ręcznie bo szlifierki ani wiertarki nie mam
Czym to chodzilo mi o jakas paste lekkoscsierna czy cos takiego a jak tzn co nalezy szlifować i z której strony.
przecież jest tam napisane wszystko - nazwy preparatów też.
ręcznie też się da-więcej roboty tylko.
jacekm8423
05-11-09, 14:41
da sie recznie :) własnie pasta g3 farecla jest lekkościerna