PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z radiem

Naidaa
04-11-09, 22:45
Witam,

Niedawno kupiłem sobie Civic z 92 roku ale bylo bez radia wiec zamowilem sobie na allegro radyjko Dalco,
ale jest pewien problem po zamontowaniu radia radio dziala do momentu odpalenia auta w tedy radio sie wylacza i nie chce sie zalaczyc, probowalem je podlaczyc pod kostki ISO jak auto bylo odpalone i dziala normalnie lecz po zgaszeniu auta i wlaczeniu go na nowo znowu gasnie i musze odlaczyc mu zasilanie i wlaczyc jeszcze raz... W czym tkwi problem ? Prosze o pomoc

daromc
05-11-09, 08:47
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/ zakładaka prywatne >> kablomania

Mierzej
05-11-09, 09:04
podlaczyles dobrze oba zasilania? znaczy sie to podstawowe(czerwony kabelek chyba najczesciej) i tzw pamiec (zolty kabel?)

jak sie nie chcesz bawic z kostkami to przylutuj kabelki do stacyjki i tyle daj jeszcze jakis bezpiecznik na tym glownym zasilaniu i bedzie banglac

Naidaa
09-11-09, 17:49
Mierzej,

Jestem noga z tego wiec mógłbyś mi jakoś dokladnie opisać jak to zrobic ?

Mierzej
10-11-09, 07:05
jedz moze do jakiegos elektryka/mechanika? to jest 5 minut roboty skasuje Cie moze z 10zl

ale z tylu z radia masz schemat na bank, i tam sa miedzy innymi kable ktore powinny byc nazwane chyba "zasilanie" i " pamiec" i tam w "dziurze":p powinna byc kostka i teraz jest bol :D umiesz sie miernikiem poslugiwac? albo taka "probowka z kabelkiem" bo nie wiem czy zwykla probowka bedzie pokazywac.

1. stacyjke ustawiasz na off i szukasz napiecia jak znajdziesz to bedzie to ta pamiec
2. stacyjke ustawiasz na II i szukasz napiecia jak znajdziesz to bedzie to te zasilanie

ja mialem instalacje zdewastowana wiec mam kabelki to stacyjki polutowane ale to trzeba prowadzic kabelki ale na stacyjce szukasz ich tak tamo jak wyzej napisalem;)