Zobacz pełną wersję : spryskiwacz
witam!
wczoraj zostałem szczęsliwym posiadaczem hondy civic...
i mam małe pytanie..
gdzie idzie dostac dysze spryskiwacza na dach(tylna szyba) wersja liftback 97r
bo nie umiem znaleśc.. są jakies uniwersalne dysze?
i jeszcze jedno małe pytanko...
dzis jechałem trase 60km.. na włączonym nawiewie zeby cieplutko było...
i czy wskazówka temperatury powinna byc w pozycji... hmmm... 2/5?
czy 90 stopni pokazuje idealnie w połowie?
pozdro!
Mi się wydaję że powinna być tak trochę poniżej, ja taką temperaturę mam cały czas bez skoków do pelnej polowki wskaznika.
Czyli właśnie jakies 2/5 :)
no więc jest dobrze ;)
a co z tą dyszą spryskiwacza? idzie gdzies dostac?
pozdro!
Popytaj gdzieś na szrotach, a jak nie, to może ASO...
dobra juz chyba znalazłem.. tylko małe pytanie i licze na szybką odpowiedz bo nie wiem czy kupowac czy nie :P
będzie taki spryskiwacz pasował z rovera 400?
aha...
-czy idzie zrobic cos z tym mieszkiem bo dziwnie wisi a nałożyc na gałke zmiany biegów jest ciężko(albo nie możliwe)
- kiedy swieci się kontrolka rezerwy? gdy wskaźnik jest w jakiej pozycji?
- do czego służy guzik pod regulacją nawiewu? symbol( samochód z owalną strzałką)
to chyba wszystko.. jak mi sie cos przypomnie to się odezwę ;)
pozdro!
-czy idzie zrobic cos z tym mieszkiem bo dziwnie wisi a nałożyc na gałke zmiany biegów jest ciężko(albo nie możliwe)
Co znaczy "dziwnie wisi" ?
- kiedy swieci się kontrolka rezerwy? gdy wskaźnik jest w jakiej pozycji?
Teoretycznie w pobliżu tej dolnej kreski. W praktyce najczęściej nie działa ;) Albo spalona żarówka albo problem z czujnikiem w baku.
- do czego służy guzik pod regulacją nawiewu? symbol( samochód z owalną strzałką)
Obieg wewnętrzny powietrza.
Pozdrawiam
Borys
wisi tzn.
ze widac gołą dzwignie... i nie idzie tego mieszka naciągnąc bo jest plastik który się nie rościąga... no chyba ze jest jakis patent na to...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10371426
tak jak tenz ogłoszenia... musze podawac przykłady bo cięzko to opisac :P
pozdro!
Ja się podłączę pod temat, mianowicie mam problem chyba ze śpryskami z przodu... zakupiłem mgłowe i 'sikają' mi poniżej połowy szyby prawie na same wycieraczki... nie wiem czy to może być wina przygniecionego przewodu a może silniczek padł dlatego tak słabo sika??
Przy mgłowych tak sika. Poprostu pompka nie wyrabia. Trzeba się przyzwyczaić albo inną pompkę
w wersji mb6 sa spryskiwacze reflektorów :)
mam pytanko do tego czy po naciśnięciu przycisku mi działają przez 2 sek i się wyłączają , znaczy się wyłącza je przekaźnik bo w tym momencie go słychać jak pyka, czy to jest normalne działanie?
ja mam jeszcze inna akcje, wlaczam spryskiwacz przedniej szyby czyli trzymam dzwigienke przy kierownicy do siebie i zaczyna sikac dopiero po 2 sek :) ale nie ma wyjatku zawsze dzialaja tylko z opoznieniem... o co chodzi? :)
płyn spływa do zbiornika i żeby napełnić wężyki do spryskiwacza potrzeba właśnie tych dwóch sekund, u mnie mam założone spryskiwacze mgłowe i zrobione w ten sposób, że jedna pompka obsługuje jeden spryskiwacz a druga pompka (od spryskiwacza tylnej szyby) obsługuje drugi spryskiwacz:) dodatkowo założyłem zaworki zwrotne, żeby płyn się nie "cofał" więc psikają mocno i od razu, bez czekania:)
lukiwch
mgłowe (przynajmniej u mnie ) psikają normalnie praktycznie na całą szybę (na postoju) im szybciej się jedzie tym niżej psikają, to normalne
pako7
w mb6 spyrski reflektorów działają tak jak opisałeś więc wszystko jest OK
lukiwch
pako7
w mb6 spyrski reflektorów działają tak jak opisałeś więc wszystko jest OK
tylko im więcej razy naciskam tym krócej psikają po 5 razach już ok 0,5 sek tylko. więc myślę że coś jest nie tak może pompka ciężko chodzi i przekaźnik odłącza , jest to możliwe??
Mi na postoju psikają bardzo nisko ;/ nie wiem czym to jest spowodowane