Zobacz pełną wersję : HELP!!! Gaśnie po odpaleniu.
giska@o2.pl
04-11-09, 13:19
Hej,
mam problem z autkiem (Civic 3D 96, 1.5 B). Kiedy przekręcam kluczyk, samochód odpala i po puszczeniu kluczyka od razu gaśnie. Zdarzyło mi się to już 2 razy jakiś czas temu, z tym, że wtedy wciskałem gaz i silnik jakby się rozkręcał i wszystko wracało do normy. Teraz to niestety nie pomaga. Pomocy!
jakieś błędy po samodiagnostyce?
giska@o2.pl
04-11-09, 13:49
Gdybym wiedział jak się od tego zabrać :/. Poszukam.
...
No i szukałem tego złącza, ale jakoś nie mogę znaleźć. Nawet dokładnie nie wiem czego szukam, przeglądałem miejsce w nogach po stronie pasażera i w okolicy schowka, ale na nic nie natrafiłem.
Znajomy mi powiedział, że w takiej sytuacji (gaśniecie) trzeba wyczyścić silniczek krokowy, czy to może być przyczyną ?
Coś czuję, że czeka mnie hol :/
skolopendra
04-11-09, 15:30
zy to może być przyczyną ?
np przekaźnik pompy
U mnie pomogło czyszczenie kopułki i palca.Gasł od razu po pierwszym zakręceniu , a za drugim palił.Teraz jest ok.
giska@o2.pl
05-11-09, 12:55
Chyba znalazłem prawdopodobną przyczynę. Jest nią stacyjka lub coś w okolicach. Gdy silnik gaśnie wszystko zachowuje się tak jakby użytkownik sam wyłączył silnik, miga tylko kontrolka od immobilajzera. Swoją drogą wczoraj udało mi się uruchomić wielokrotnie samochód wieczorem, ale 2 razy zgasł. Co o tym sądzicie? A może spotkaliście sięz takim przypadkiem?
jak zgasnie to swieca sie kontrolki od smarowania i ladowania, czy tylko miga ta od immo? Jezeli tylko ta od immo miga, sprawdz czy wtety dzialaja nawiewy. Jak beda dzialac to na 100% stacyjka.