Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny bulgot jak ciągnie

reksiu
04-11-09, 11:44
Witam,
Jak w temacie. Wymieniłem sprzeglo bedac pewnym ze to lozysko = dalej to samo:( Odgłosy jakie wydaje moja Hania przypominaja "koło fortuny". Najbardziej slychac na 1 i 2 biegu:( Ten bulgot jest zastanawiajacy bo slychac go jak auto ma "cięzko". Podejrzewam przegub wewnetrzny (zewnetrzny zmienialem jakis czas temu) albo skrzynie;(
Przy okazji spytam o rozrząd (bo to chyba to). Zaczyna mi swiergolic pompa wody po 45tkm!! Co polecacie??

teg
04-11-09, 16:54
Miałem taki dźwięk jak założyłem taką jedną skrzynię biegów, miała być idealna... Takie terkotanie własnie jak koło fortuny ;) na 1 i 2 biegu, na 3 może też, nie pamiętam już.

drex87
04-11-09, 18:15
ja miałem to samo na 1 i 2 była masakra a na 3 tylko w zakresie jakis obrotów przed wczoraj wymianiłem skrzynie i cisza jak makiem zasiał moim zdaniem siadły łozyska w skrzyni

Civ dohc
04-11-09, 20:50
Łożyka na 100% ,ale takie łożyska można wymieniać...

reksiu
06-11-09, 09:32
Łożyka na 100% ,ale takie łożyska można wymieniać...

a orientujecie sie moze jakie to sa koszty i jakie te lozyska kupic?? Tak w ogóle to chętnie zamieniłbym swoją Hanke na Aerodecka VTI oczywiście z dopłata. Rodzina mi się powiększy na dniach;-) Jakby ktoś miał na oku takie autko i bylby chętny na moja Hanusie to jestem otwarty na propozycje:)