PDA

Zobacz pełną wersję : D13B2 chodzi jak traktor:/

UkiNH
04-11-09, 09:27
witam,
mam problem z moją Hondą, w smie to zaczął się kilka dni temu w trakcie jazdy zdażyło się że nagle zaczoł chodzić jak traktor i stracił moc tak może dwa razy się stało. Ale od wczoraj już jest porażka rano do pracy jadę odpalam auto a to zaczyna terkotać jak ursus próbowałem takim jechać wczoraj i jak pojeździłem trochę to w końcu zaczeło jeszcze bardziej szarpać co chwilke i przestało prawie całkiem, ale tylko do kolejnego odpalenia, dzisiaj jechałem do pracy cały czas jakbym jechał traktorem.
Co to może być? miał ktoś coś podobnego?
Dodam, że 3 lata temu wymmieniałem palec rodzielacza i kopułkę oraz kable wsyokiego i świeczki, padła mi również cewka 2 lata temu tak że nie mogłem odpalić auta i wymieniłem na używke.
Rocznie robie niecałe 10000 bo głównie do pracy jeszcze a mam nie daleko.
Co robić???

s3b
04-11-09, 09:35
Pewnie zapłon Ci się przestawił. Jedź do jakiegoś elektryka na sprawdzenie.

bonu$
04-11-09, 09:41
olej był wymieniany ostatino?

karpik85
04-11-09, 10:36
Prawdopodobie przewody wysokiego napięcia do wymiany, jak zawilgną to przerywają. A jak troche pojeździsz to po wyschnięciu już jest lepiej. Ja bym też odrazu nowe świece kupił.

makoi
08-11-09, 22:28
miałam dokładnie to samo kilka dni temu. rzęzi i brzmi jak stary traktor, dokładnie :) nie ma mocy, szarpie i sie dusi. Prosta sprawa. Zmieniłam TYLKO jedną świecę, od razu wszedł na normalne obroty :) co prawda teraz musze zmienić wszystkie 4 na nowe, ale przyczyna znana :] pzdr