Zobacz pełną wersję : jakie oponki za okolo 200zl
szukam nowych oponek 195/50 r15 i nie wiem zupelnie na co patrzec przegladam stronki i w oczymi sie rzucily oponki FR BRAVURIS - BARUM cena okolo 150 zl wiec bardzo tanio ale czy warto to kupic? dodam ze nie szaleje moja honda max to okolo 130km/h a przecietnie to 100-110 wiec nie jestem jakims maniakiem szybkiej i popisowej jazdy. jezeli byscie mi mogli cos polecic w cenie okolo 200zl to bardzo byscie mi pomogli.
Tu mozesz zobaczyc opinie o poszczegolnych oponach...
http://www.opony.pl/opinie.asp?idr=1
Moze sie przyda. Poza tym masz ceny opon itd..
dzieki czegos takiego bylo mi trzeba
no i juz chyba znalazlem tanie i dobre oponki Fulda-Carat Progresso
200 pln / komplet ? czy sztuka ?! sztuka - to moze klubowe TOYO T1r
hehe oczywiscie sztuka nie chce uzywek :) a moze powiedzcie mi brac V czy H skoro i tak nie osiagne nigdy tych predkosci to czy jest jakas roznica (poza cenowa okolo 10zl miedzy H i V - mowie o tych Fluda)
Bierz V, albo H... ale Yokohamy lub BFGoodrich
no i mam dylemat czy te Fuldy czy Toyo? czy cena okolo 180 za toyo to dobra cena?
Uniroyal Rainsport 1 - swietne, kupilem komplet za 660pln z dostawa do domu. Teraz na opony.com sa nawet taniej bo za 163pln. Pamietaj, ze w cenie do 200pln praktycznie tylko Brambrumy i wlasnie wspomniane Uniroyalki maja FR czyli rant ochronny chroniacy alufelge.
zdecydowanie toyo t1r.. ciut powyzej 200pln, ale dobrze sie na nich jezdzi.
zdecydowanie toyo t1r.. ciut powyzej 200pln, ale dobrze sie na nich jezdzi.
zią, to skąd Ty bierzesz? koło 180 stoją :)
ja placilem 205 zdaje sie.. nie udalo mi sie kupic taniej :?
jakies konkretne zrodlo?
a czy ten rant jest tak dobry ze warto kupic oponke z rantem niby to ma chronic ale czy to jest skuteczne?
do zwyklej jazdy nie kupuj Toyo
opojna dosc miekka i nie przejedziesz na niej tak dlugo jak na innej. Nie potrzebujesz tak kleistej opony do zwyklego przemieszczania sie. Poza tym szukaj opony, która ma bardzo dobre wyniki w testach na mokrej nawierzchni.
Ja mam Toyo i sobie chwale, ale jesli jezdzisz jak sam opisujesz, to nie widze najmniejszego sensu na ich kupowanie.
markos ja bralem Toyp Proxes T1R 195/50/15 z EXC za 190zl/szt - Vat=156zł/szt :-)
Lio sugerujesz, że przy prędkości 130 km/h opony nie mają żadnego znaczenia...
Zamawiając opony w necie pamiętajcie, że musicie je jeszcze gdzieś założyć
spójrz jakie sa indeksy predkosci
do 130km/h to kazda opona daje rade, wiec po co ci opona z bardzo duzym indeksem predkosci ?
ja mam w Toyo indeks V czyli 260km/h wiec mam jeszcze troche zapasu
jesli nie ma potrzeby to nie przeplacac za to
http://yokohama.opony.us/a539.html
mam takie yoko do sprzedania stan 80% fajnie się na nich śmiga
A539
ja placilem 205 zdaje sie.. nie udalo mi sie kupic taniej
jakies konkretne zrodlo?
Np. tu http://www.motoricus.pl/index.php?m=sekcja.php&id_shop=20&id_section=7&id_item_szuk=40330&szukaj2=szukaj
ale gdzieś widziałem taniej tylko nie pamiętam gdzie
w momencie kiedy je kupowalem ciezko bylo je gdziekolwiek dostac.. w motoricusie nie mieli i nie wiedzieli kiedy beda.. wczesniej mialem zamowione w opony.com, ale po 3 tygodniach oczekiwania okazalo sie, ze ich nie maja i miec nie beda :lol: jedyne miejsce gdzie udalo mi sie je dostac od reki to fakin-qrwa-guwno-szit-everpol, w ktorym nie polecam dokonywac zakupow ze wzgledu na ceny :evil:
jedyne miejsce gdzie udalo mi sie je dostac od reki to fakin-qrwa-guwno-szit-everpol, w ktorym nie polecam dokonywac zakupow ze wzgledu na ceny
tez tam kupilem po 190pln/szt. :)
swoja droga nie polecam T1-R do jazdy sportowej, moze do codziennej jazdy wystarcza i do swobodnego pokonywania zakretow. Na torze gdzie jest b. dobra przyczepnosc (szorstki asfalt) spisuja sie dobrze jak kazde inne, zas na torach śliskich jak np. Tor Kielce przy ostrych zakretach opona sie "kładzie" i przez to auto przestaje skrecac :x juz duzo lepsze są F1 GDS3 gdyz maja twarde ranty 8)
stestuj Yoko A539 - maja sztywna scianke boczna.