Zobacz pełną wersję : Jakie ET maja te fele?
Panowie/Panie Forumowicze...
Szukam feli z oponami
tutaj cena i opony+fele=kształtuja sie ciekawie
Problem w tym, ze:
1/potrzebuje fele do mazdy 323 i tam jest ET 30(?)-38(info z foruma mazdowego)
2/albo włoze te fele do cifa (bo sa od cifa 97) i z cifa założe do mazdy...
Mankament drugiego roziazania jest taki, ze w cifie chce miec ET 36-38 a nie 45 a takowe prawdopodobnie mają te fele....
uff - sedno tematu- kto wie jakie ET maja fele z linku????
link: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=107677885
są to fele z coupe(podobno 97 ) wiec moze ktos z userow wie...)
Sorki, jak nie ten dział...
Poza tym wlazłem na siakies hondowe strony i nie znalazłem (przoczyłem?) tego modelu-tam moze by było info-bo to chyba nie jest bardzo stara fela...
Fala rozmiar 14/5,5
skoro niby sa orginalne to ET powinno byc 38 albo 42
kolo jest z wawy wiec zadzwon umow sie i zaloz najlepsze rozwiazanie
Akcesoryjne felgi hondy, nie wiem czy kuki nie ma takich
kolo jest z wawy wiec zadzwon umow sie i zaloz najlepsze rozwiazanie
Rikoo-jak załoze to co ja zobacze????????? Na "oko" to wiesz co mozna....
jak 38 to mi mazda "łapie"
jak 42 to ani mazda nie łapie ani civic(ojciec nie bedzie chciał 42 jak ma teraz 38)
wiec musze wiedziec co i jak bo jak bede zamieniał ze swoim 2 cifem to dodatkowo wchodzi w grę przekladka gum=dodatkowa kasa(+ pierscienie centrujace+sruby, bo nie ma w komplecie+wyważenie=niekoniecznie atrakcyjna cena)
pisalem o tym juz nie wiem ile razy ale napisze po raz kolejny ze seryjne ET do hondy civic to 45 , te wszytkie 30 pare to zalecane ET a zalecane jest dla tego ze
- 90% sprzedawanych u nas felg powyzej 15cali maja minimum 7 cali srednicy i bog jeden wie dlaczego tak jest... tak jakby wszyscy chcieli na te felgi zakladac opony 250.... takie felgi moga ( nie wiem czy maja czy nie bo nie sprawdzalem ) miec problemy ze zmieszczeniem sie do wneki, jak nie w civicu to w innym samochodzie...
- felgi ktore bardziej wystaja wygladaja lepiej na samochodzie, to ze zaczyna sie on gorzej prowadzic w zakretach i latac na koleinach bo zmienia sie promien zataczania w zawieszeniu jest sprawa nie istotna...
co do tych felg to jesli to sa orginaly hondy a na takie wygladaja to beda mialy et 45.
nie wiem czy kuki nie ma takich
nie
pisalem o tym juz nie wiem ile razy ale napisze po raz kolejny ze seryjne ET do hondy civic to 45 , te wszytkie 30 pare to zalecane ET a zalecane jest dla tego ze
- 90% sprzedawanych u nas felg powyzej 15cali maja minimum 7 cali srednicy i bog jeden wie dlaczego tak jest... tak jakby wszyscy chcieli na te felgi zakladac opony 250.... takie felgi moga ( nie wiem czy maja czy nie bo nie sprawdzalem ) miec problemy ze zmieszczeniem sie do wneki, jak nie w civicu to w innym samochodzie...
- felgi ktore bardziej wystaja wygladaja lepiej na samochodzie, to ze zaczyna sie on gorzej prowadzic w zakretach i latac na koleinach bo zmienia sie promien zataczania w zawieszeniu jest sprawa nie istotna...
co do tych felg to jesli to sa orginaly hondy a na takie wygladaja to beda mialy et 45.
nie wiem czy kuki nie ma takich
nie
To się nazywa fachowa odpowiedź. <impressed>
oryginały sa 15x6 ET 45 ;) mowa o modelu z lat 2001-> ale pasuja do 6 gen ;) miałem wcześniej 15x7 ET35 i z tyłu na zero czyli jak 2 osoby to moze obcierać ;P a z przodu po 12 mm wystawały poza ranty ;P auto sedan 6gen