PDA

Zobacz pełną wersję : co to stuka?

silver30
03-11-09, 18:47
Dzis stojac w korku zauwazylem ze przy hamowaniu slychac stuk pojedynczy ztylu z prawej strony. co to moze byc? Przy ruszaniu tez czasami bylo slychac stuk jakby cos przy hamowaniu i ruszaniu o cos sie obijlo.

Okazało sie ze poszedl mi sworzen w górnym przednim wachaczu i to tak stukało przy hamowaniu.

Austin
03-11-09, 20:24
Dzis stojac w korku zauwazylem ze przy hamowaniu slychac stuk pojedynczy ztylu z prawej strony. co to moze byc? Przy ruszaniu tez czasami bylo slychac stuk jakby cos przy hamowaniu i ruszaniu o cos sie obijlo.

u mnie tez cos puka jak zatrzymam albo rusze autem to raz puknie puk lec jest to denerwujace :mad:

silver30
03-11-09, 20:44
dokładnie austin
denerwujac e jest to strasznie i nie wiem co to moze byc
raczej chyba nie stabilizatory bo sa chyba tylko z przodu
czy z tylu tez sa?

Austin
03-11-09, 20:47
dokładnie austin
denerwujac e jest to strasznie i nie wiem co to moze byc
raczej chyba nie stabilizatory bo sa chyba tylko z przodu
czy z tylu tez sa?

z tyłu tez jest stabilizator ale u mnie puknie jak tylko rusze albo zatrzymam i mysle ze jakby cos latało :mad:

silver30
03-11-09, 20:49
dokladnie
wrazenie jest takie jakby metal puknal o metal i jakby cos sie turlajac puklo o metal

Austin
03-11-09, 20:52
dokladnie
wrazenie jest takie jakby metal puknal o metal i jakby cos sie turlajac puklo o metal

ja to jestem osoba słabo słyszacą i według mnie puka gdzies w okolicy srodkowego słupa od stony kierowcy :mad:

taif1991
03-11-09, 21:00
Mialem identyczny problem, do wymiany byly gumy lacznika stabilizatora przy ruszaniu jak by ktos mlotkiem walil o podwozie...

silver30
03-11-09, 21:02
dokladnie taif takie mialem wrazenie jakby cos uderzalo w samochod gdzies z tylu
duzo jest roboty przy wymianie gum przy stabilizatorach i czy to kosztowny wydatek?

taif1991
03-11-09, 21:05
Za przód płaciłem 80zł prawa i lewa strona. A roboty? dosłownie na jakieś 30min. Bez żadnego siłowania odkrecaasz stare, wkładasz nowe... Tylko nie dokrecaj za mocno, Tak o! Zeby te gumy sie troche ścisły ale nie za mocno z umiarem, zresztą rozbierzesz obejrzysz to sie odrazu połapiesz...

silver30
03-11-09, 21:08
Za przód płaciłem 80zł prawa i lewa strona. A roboty? dosłownie na jakieś 30min. Bez żadnego siłowania odkrecaasz stare, wkładasz nowe... Tylko nie dokrecaj za mocno, Tak o! Zeby te gumy sie troche ścisły ale nie za mocno z umiarem, zresztą rozbierzesz obejrzysz to sie odrazu połapiesz...

kupowales gumy w ASO? czy normalna jest taka cena w Intercarsie?

taif1991
03-11-09, 21:15
W Intercarsie. Tylko nie pamietam jaka to byla firma, wiem ze byly jeszcze tansze ja wzialem te lepsze.

silver30
03-11-09, 21:17
W Intercarsie. Tylko nie pamietam jaka to byla firma, wiem ze byly jeszcze tansze ja wzialem te lepsze.

czyli robiles przod.
A z tylu tez sa stabilizatgory?

taif1991
03-11-09, 21:28
Tak przód. Ja z tyłu nie mam... 1.8 VTi miała i jeszcze nie wiem czy któreś miały, no chyba że ktoś sobie dodatkowo zamontowal, ja w 1.4 nie mam z tyłu.

Austin
03-11-09, 21:38
u mnie są stabilizatory w tyle mimo ze mam diesla :) bo wymieniałem laczniki :D

mickee
04-11-09, 09:36
A ile masz tych stabilizatorów z tyłu... ? :cool:

Austin
04-11-09, 13:15
A ile masz tych stabilizatorów z tyłu... ? :cool:

z tyłu stabilizator jest podobny jak w przodu tylko inny łącznik

mickee
04-11-09, 13:38
Nie skapowałeś... napisałeś: "u mnie są stabilizatory w tyle..." czyli wynika z tego, że masz więcej niż jeden ;)
Tak tylko się czepiłem :D

teg
04-11-09, 16:53
Chłopaki, zawiasy w drzwiach stukają, kilka starych Angielek jakie widziałem tak ma. Dokładnie wyrabia się górny zawias od strony kierowcy. Poszukując na szrocie, zwróćcie uwagę, bo wszystkie jakie chciałem kupić miały luzy... Identyczny jest zawias dolny od strony pasażera i jego można dopasować. Alternatywa to dorobić samą tą tulejkę co jest w środku, tokarz powinien to ogarnąć. Znalazłem u znajomego na szrocie 2 dobre zawiasy i od razu kupiłem dla siebie i dla kolegi, ale jeszcze nie wymieniłem.

Austin
04-11-09, 18:45
Nie skapowałeś... napisałeś: "u mnie są stabilizatory w tyle..." czyli wynika z tego, że masz więcej niż jeden ;)
Tak tylko się czepiłem :D

ano sorka mam jeden nie doczytałem dobrze :D

silver30
04-11-09, 19:15
Chłopaki, zawiasy w drzwiach stukają, kilka starych Angielek jakie widziałem tak ma. Dokładnie wyrabia się górny zawias od strony kierowcy. Poszukując na szrocie, zwróćcie uwagę, bo wszystkie jakie chciałem kupić miały luzy... Identyczny jest zawias dolny od strony pasażera i jego można dopasować. Alternatywa to dorobić samą tą tulejkę co jest w środku, tokarz powinien to ogarnąć. Znalazłem u znajomego na szrocie 2 dobre zawiasy i od razu kupiłem dla siebie i dla kolegi, ale jeszcze nie wymieniłem.

Problem w tym ze u mnie to na pewno nie sa zawiasy u mnie bo nie mam z tylu ich wyrobionych. To puka z tylu z prawej strony tak jakby z pod spodu auta

brak.loginu87
05-11-09, 09:23
A ja myślałem, że to jest cukierek w tylnym wahaczu. Odkąd napsikałem tam oleju to się trochę uspokoiło.

czara
06-11-09, 13:09
może tłumik sie obluzował albo jakaś guma która go podtrzymuje puściła i teraz wali..

peter1989
05-12-09, 14:57
Mam podobny problem. Przy hamowaniu, przyspieszaniu bądź jakiś nierównościach słuchać stuk w drzwiach od kierowcy. Zastanawiam się w czym tkwi problem. Czy wymiana gum łącznika stabilizatora pomoże?

kicer
06-12-09, 20:43
Peter jak masz masz wrażenie że puka ci w okolicach zamka drzwi kierowcy to masz do wymiany górny zawias drzwi, albo jak pisał ktoś wcześniej sam sworzeń. Mam to samo, co jakiś czas ostro smaruje to białym smarem al na krótko pomaga, wymiana jest tylko kwestią czasu.

teg
07-12-09, 09:30
Dokladnie, proponuje kupic naprzeciwlegly na szrocie, tzn. od drzwi pasazera dolny i przelozyc, albo kupic z tylnych drzwi i wymienic sam sworzen.

peter1989
07-12-09, 16:06
Dzięki :)