PDA

Zobacz pełną wersję : Stacyjka a radio?

tunczyk
05-06-06, 18:50
Witam!

Mam pyatnie?

Czy nie wie ktoś który kabelek tzreba odłączyć lub też coś pozmnieniać w kostce żeby radio chodziło bez przekręconego kluczyka?

Teraz muszę poprostu mieć wsadzony i przekręcony kluczyk żeby szło radio

Wie ktoś może jak to ominać żeby nie trzeba było kluczyka?

Model: Honda civic d13b2

Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc

ppm702
05-06-06, 19:04
zależy jakie masz radio. Generalnie jeśli jest w standardzie ISO to przepnij żółty kabel do czerwonego i będzie gitara. W przeciwnym wypadku sprawdź miernikiem albo próbnikiem

Picias
05-06-06, 19:08
Witam

Ja proponuje przeciagnac kabelek bezposrednio z akumulatora(sam tak mam). Albo zrob tak jak mowi ppm702, tak mialem w poprzednim autku. Wybor nalezy do ciebie.

Pozdrawiam

tunczyk
05-06-06, 21:36
no ISO mam własnie!

Dobra dzięki wielkie będe kombinował

Pozdrawiam

coala_16
06-06-06, 18:17
Ja mam tak samo przemieniony żółty z czerwonym i daje to tylko tyle że moje radio (pioneer) ma pamięć stacji i ustawień. Najlepiej jak pociągniesz kabel do akumulatora i będzie git :D

marf
20-06-06, 22:09
proste :) są 3 kabelki + i 1 - :) (+) 1-czerwony zasilanie, 2-zółty podtrzymanie pamięci i 3-illumination czyli podświetlenie i teraz w zależności od modelu to albo zółty (jeśli pamięć jez z czerwonego) albo illumination (pomarańcz chyba) jest podpinany pod stacyjke, wszystkie są na iso. (oprócz kabli na + i - masz jeszcze na antene (niebieski) oraz w zależności od wykonania kostki (producent) REM AMP - sterowanie wzmacniaczem oraz MUTE czyli wyciszanie przy telefonowaniu) ot cała kostka iso (no ½ ta z zasilaniem) :)

M@rian
24-05-07, 21:08
fajna gadka postanowiłem się dołączyć :d właśnie walcze ze swoim radiem i pomomo że żółty kabelek jest podłączony do czerwonego żeby radio grało musi być przekręcony kluczyk w stacyjce wie ktoś może czemu???A jeszcze jedno to radyjko co to go właśnie montuje w poprzednim samochodzie miało jeszcze podpięty czarny przewód który teraz jest wolny moze :/ nie jestem specjalistą i szczerze powiem nawet nie wiem do czego on służy.......jesli macie jakies pomysły jak podłączyć to dziadostwo zeby grało bez kluczyka prosze o pomoc :djablek: pozdro

Włóczykij
26-06-09, 04:26
wiem, że temat stary jak świat, ale trochę go odkopię. pytanie będzie dość banalne - CZYM zabrać się za wypinani kabli z kostki ISO? chciałbym zlikwidować resetowanie radia, ten patent z kluczykiem w sumie mi nie przeszkadza, ale przy okazji też chyba to poprawię.